zondag, 01 juli 2018 10:27

Workshop Serviesgoed decoreren

Tijdens deze tweedaagse workshop (17 en 24 juli) leer je hoe je een duurzame decoratie aanbrengt op bestaand serviesgoed. We werken met transfers op porselein.

Jouw servies of wat je bijvoorbeeld bij een kringloopwinkel kocht maak je helemaal eigen met je eigen tekening, foto of tekst. Wat je nodig hebt is een lomer (verkrijgbaar bij o.m. Swaak in Utrecht) en niet te oud gaaf serviesgoed. Denk aan een setje van bijvoorbeeld een bord, kom, kop en schotel, beker. Met niet al te oud materiaal loop je het minste risico op breuk (of het zwart worden of uiteen spatten van gouden randjes) in de oven.
Het servies wordt na decoratie namelijk opnieuw in de keramische oven gebakken.  Op hoge temperatuur (700-800 graden) brandt de transfer in op de glazuurlaag.

Je kunt werken met gekleurde transfervellen, waaruit je motieven knipt, snijdt of ponst. Je kunt ook zelf een motief (tekening, foto en tekst) voorbereiden (dag 1) waarmee je je servies tot iets exclusiefs maakt (dag 2). Ik kan je compositie digitaliseren of je neemt je tablet mee, als je daar graag op tekent.
Al het servies kan in week 31 worden opgehaald.

Het gebruik of drukken van (een A4) transfer en het afbakken van een setje is in de prijs inbegrepen.
Tegen een meerprijs is het mogelijk om meer of grotere stukken te laten bakken.
Afbakken is altijd op eigen risico.

Voor informatie en boekingen: http://www.the-work-shop.nl/workshops/serviesgoed-decoreren/.  

Datum: dinsdag 17 juli 2018
Tijd: 19:00 - 21:30 uur
Kosten: € 65.00
Plaats: the Work-Shop, Spoorhaag 101, 3995 ED Houten

Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.