maandag, 02 juli 2018 09:58

Fototentoonstelling 'Forten van Boven' op Honswijk

Komende maanden is een bezoek aan Fort Honswijk op het Eiland van Schalkwijk extra de moeite waard. Op 28 juni heeft wethouder Hilde de Groot de reizende fototentoonstelling “Forten van Boven” geopend.

Deze expositie toont maar liefst 33 luchtfoto’s van forten en is t/m 23 september dagelijks te bewonderen.

Openlucht

De reizende fototentoonstelling ‘Forten van Boven’ is samengesteld ter viering van de UNESCO-Werelderfgoednominatie van de Waterlinie, die waarschijnlijk in 2020 realiteit wordt. Het verrassende perspectief van bovenaf toont een uniek ingericht landschap met veel water. De verdedigingswerken in het oeroude polderlandschap worden in de luchtfoto’s duidelijk zichtbaar. Met een vogelvluchtperspectief op de waterrijke Hollandse polders of loodrecht van boven kan je je met enige verbeelding ook de onderwaterzettingen van een waterlinie voorstellen.

De tentoonstelling ‘Forten van Boven’ is t/m 23 september 2018 te zien op het buitenterrein van Fort Honswijk. De expositie is dagelijks te bezoeken tussen zonsopgang en zonsondergang. Leuk om te combineren met één van de wandelingen in het gebied of een rondleiding van de stichting Honswijk-Everdingen. Deze rondleidingen vinden komende tijd elke zondag plaats om 14.00 uur. Een rondleiding reserveren kan via de website van de stichting

Voor meer informatie kijkt u op de website van Fort Honswijk.