woensdag, 04 juli 2018 17:26

Koffieplus voor Senioren ook in de zomer!

De Koffieplus van Senioren zit niet stil, zo ook niet komende zomer. Donderdag 12 juli zijn alle senioren in Houten van harte welkom bij de Koffieplus die in het teken staat van ‘digitaal bewegen’. Bent u nieuwsgierig wat we precies gaan doen, heeft u zin in een goed gesprek en een lekkere kop koffie? Lees verder en kom langs!

De beweegactiviteit van deze Koffieplus is er eentje van deze tijd. We gaan bewegen met behulp van interactieve elektronische tegels. Dit klinkt voor u misschien heel onbekend en als een ‘ver van mijn bed show’, maar niets is minder waar! Deze tegels vormen samen juist een leuk en spannend beweegspel waarbij de tegels oplichten en u ze bediend met handen of voeten. Er zijn diverse spellen die gespeeld kunnen worden (o.a kleurenspel) en iedereen kan op zijn of haar eigen tempo spelen. U hoeft niet veel handelingen te verrichten en het gaat ook niet snel. Het is vooral een handige manier om makkelijk en samen in beweging te komen.

Electronic Tiles met belangstellendenMeer bewegen met behulp van elkaar en technologie

De tegels zijn onderdeel van het beweegproject van de Hogeschool Utrecht ‘meer bewegen met behulp van elkaar en technologie’. Zij zoeken ouderen van 65 jaar en ouder (alleenstaand) die het een uitdaging vinden om kennis te maken met de nieuwste technologieën: de smartphone en de smartwatch (horloge), meer willen bewegen en hun sociale netwerk willen versterken. Om alle ouderen kennis te laten maken met het project en het onderzoek leggen zij in komende Koffieplus hier wat over uit en demonstreren ze een beweegactiviteit uit het onderzoek, de beweegspellen op de interactieve tegels. Mocht u willen deelnemen aan het onderzoek, dan moet u wel in het bezit zijn van een smartphone.

Tijd en locatie

Ook wanneer u (nog) niet mee wilt doen met het beweegproject, en gewoon gezellig wilt komen bewegen en een praatje wilt maken, bent u natuurlijk wel van harte welkom op donderdag 12 juli, van 10.00 – 12.00 uur in Theater aan de Slinger (Slinger 40). Het theater ligt achter de bibliotheek en naast het station en is toegankelijk voor iedereen (lift aanwezig). Er is goede koffie!

Koffieplus voor senuoren

De Koffieplus voor Senioren is een gratis activiteit en u hoeft zich er niet voor aan te melden. Kennismaken met bewegen, elkaar ontmoeten en gezellig koffie drinken staan centraal. Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij Jolijn Hoek-van de Giessen van Sportpunt Houten per telefoon 06 – 23620480 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Houdt de lokale kranten en www.sportpunthouten.nl in de gaten voor informatie en activiteiten.