zondag, 09 september 2018 06:24

Informatieavond over ringslangen en slootonderzoek

Op 18 september aanstaande organiseert de Milieu Werkgroep Houten een informatieavond over Ringslangen en slootonderzoek. Iedereen die interesse heeft is van harte welkom.

In het bos Nieuw Wulven zijn honderden ringslangen aanwezig. Deze schuwe dieren horen van nature thuis in ons landschap, maar zijn door de oprukkende bebouwing verdreven. Door een goede omgeving te maken in het bos Nieuw Wulven is het gelukt om deze beschermde slang te behouden. Tijdens de informatieavond vertelt ringslangencoördinator Els Tove over de ringslangen en wat er wordt gedaan door de vrijwilligers van de ringslangenwerkgroep. De ringslang is absoluut niet gevaarlijk en juist bang voor de mens.

Tijdens het tweede deel van de avond vertelt Paul van der Wielen over het slootonderzoek in Houten. Een aantal keren per jaar wordt een sloot geïnspecteerd. De dieren die er leven worden gevangen en geteld. Daarna worden ze weer in de sloot losgelaten. Hoe zit het met het leven in de Houtense sloten? Rukt de Amerikaanse rivierkreeft al op en wat zijn de gevolgen ervan?

U bent van harte welkom op 18 september aanstaande in het NME-gebouw in Houten op Keercamp 13 (naast de kinderboerderij en speeltuin). De zaal is open om 19.00 uur, de avond begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.