zondag, 09 september 2018 06:37

Opfriscursus Automobilisten

Dit najaar organiseert de gemeente Houten samen met ‘van Houten&co’ en Veilig Verkeer Nederland (VVN) weer de Opfriscursus Automobilisten voor senioren. Er wordt een cursus aangeboden bestaande uit twee dagdelen van 2 uur. De cursus vindt plaats op dinsdagochtend 2 oktober en 13 november van 10.00 tot 12.00 uur.

Waarschijnlijk heeft u uw rijbewijs B al lange tijd geleden behaald en bent u inmiddels een ervaren rijder. Het verkeer is echter steeds drukker geworden, de infrastructuur is fysiek veranderd en de regelgeving is vernieuwd en aangepast. Deze cursus is er om te zorgen dat u zich zeker blijft voelen in het verkeer.

U wordt onder leiding van een deskundige voorlichter van Veilig Verkeer Nederland bijgepraat over alle verkeersregels die in de loop der jaren zijn veranderd. U kunt daarbij denken aan turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen enz. Uiteraard is er ruimte voor vragen en het inbrengen van eigen ervaringen.

De bijeenkomsten hebben een informatief karakter en het is dus geen examen. Deelname is gratis. Na afloop van de eerste bijeenkomst bestaat de mogelijkheid om een praktijkles in te plannen. De kosten hiervoor zijn voor eigen rekening en komt neer op ongeveer € 40,00 (afhankelijk van de rijschool). Dit is uiteraard niet verplicht. Let op: Deelname aan beide dagdelen is verplicht.

De cursussen vinden plaats in de raadszaal van het gemeentehuis, Onderdoor 25, Houten.

U kunt zich vóόr 14 september aanmelden per telefoon of e-mail bij ‘van Houten&co’, tel. 030 – 7001 500 of e-mail; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Meld u zo snel mogelijk aan, want vol=vol.