zondag, 16 september 2018 18:33

Gluren bij de Buren Speciaal

Op zondag 7 oktober vindt de 12e editie van Gluren bij de Buren plaats. Er zijn maar liefst 60 optredens in Houten en omgeving te zien, van singer-songwriters tot een pop-rockband. En denk ook aan aanstormend talent op het gebied van theater, dans en spoken word.

De toppers van het Café Theater Festival Utrecht en Fringe Festival komen. En natuurlijk laat veel talent uit Houten van zich horen!

Het programma is zeer divers. Wat dacht je van een hommage aan Bert Williams, de eerste Afro-Amerikaanse artiest op Broadway? Of luister naar de mooie muziek en zomerse klanken van het Braziliaanse Trio Brasileiro. Ga naar KNOT Kollektiv, een fysieke, vrolijke voorstelling met veel acrobatiek. En luister naar een mooi verhaal van de Houtense vertellers Henk Gilhuis of Bastiaan de Zwitser.

Gluren bij de Buren vindt plaats in heel Houten. De 50 huiskamers variëren van groot tot piepklein en bevinden zich in alle wijken van Houten. Pak de fiets en mis je juweeltjes niet, ook al zitten ze misschien nét voorbij de Rondweg!

Het gratis festival wordt om 13.00 uur geopend in de ‘Centrale Huiskamer’ op het Plein door de nieuwe wethouder van cultuur, Jana Smith en een optreden van de singer-songwriter Gerson Main. Jong en oud vermaakt zich hier de hele middag met het stoepkrijtfeest, Proefjes met Boefjes en andere creatieve doe- dingen. Met een kopje koffie of lekkere crêpe in de hand stippel je zo je vervolgroute uit langs de huiskamers. Of blijf lekker op het Plein en geniet van de bands in de muziekkiosk.

Gluren bij de Buren is een gratis festival. Daarvoor is vrijwillige bijdragen van bezoekers op de dag zelf hard nodig! In elke woonkamer staat een spaarvarken. Draag bij aan dit festival, dan zorgen we er samen voor dat we volgend jaar ook weer kunnen Gluren!

Bekijk het hele programma op www.glurenbijdeburenhouten.nl.