vrijdag, 05 oktober 2018 10:37

Down Under Obstacle Run blijft ongekend populair

Mud races en obstacle runs zijn enorm populair. De afgelopen jaren is de Down Under Obstacle Run uitgegroeid tot een mega-evenement. Logisch ook, want de obstakels geven een extra uitdaging voor de sporters en lopers. Zondag 7 oktober is alweer de 9e editie met vele upgrades en vernieuwingen.

De Down Under Obstacle Run, die sinds 2014 wordt georganiseerd, is een initiatief van watersport-, en horecalocatie Down Under in Nieuwegein. Het terrein van Down Under leent zich perfect voor een obstacle run. De plassen en het zand maken het parcours modderig en uiteraard wordt iedere editie gezorgd voor spannende (nieuwe) hindernissen.

Recreatiemanager Lennart Loopstra van Down Under is enthousiast over het feit dat deelnemers zich massaal blijven aanmelden voor de run met hindernissen en door de modder. “Een obstacle run blijft ongekend populair en steeds meer mensen beginnen deze uitdaging te ontdekken. In de eerste jaren zagen we veel nieuwe gezichten aan de start verschijnen, maar inmiddels zien we veel terugkerende deelnemers en dat maakt ons trots!”

“Deelnemers komen terug vanwege het geweldige terrein en omdat we blijven vernieuwen, dat is wat de deelnemers ook graag zien. Afgelopen jaar mochten enkel deelnemers van de 12km over de Bunkers uit WOII van de Hollandse Waterlinie. Dit jaar mogen alle deelnemers, met uitzondering van de kids, dit nieuwe gedeelte ontdekken. Daarnaast blijft de Super Soapy Slide een enorm populair obstakel, die we elk jaar verbeteren. Het een sportieve dag waar jong en oud zich uit kan leven. En, ook minder sportieve mensen kunnen echt gewoon meedoen; het is een run for fun!”

Meedoen?

Je hebt de keuze uit vier verschillende afstanden: 3km voor de kids, 6km, 9km en 12km. Inschrijven kan tot zaterdagmiddag 6 oktober via www.downunderrun.nl. Hier vind je ook alle informatie over het inschrijfgeld, tips om je voor te bereiden en antwoorden op veelgestelde vragen.