zondag, 07 oktober 2018 10:52

Digi-inloopspreekuur in de Bibliotheek

Als eerste Houtense deelnemer heeft Judith dinsdag 18 september met trots haar certificaat ontvangen. Als eerste Houtense deelnemer heeft Judith dinsdag 18 september met trots haar certificaat ontvangen.

Houtenaren die beter willen leren werken met computer, laptop of tablet en DigiD kunnen langskomen bij de gratis Digi-inloop in de Bibliotheek Houten-Centrum, wekelijks op maandagavond en tweewekelijks op dinsdagochtend.

Met de computer werken en online dingen regelen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel mensen merken dat ze nieuwe vaardigheden nodig hebben om zelfstandig mee te draaien in de maatschappij. Bijvoorbeeld bij het verlengen van een paspoort, om te solliciteren, toeslagen aan te vragen of de eigen gegevens te wijzigen bij de sociale verzekeringsbank. Het werken met een computer kan soms knap lastig zijn, of het voelt eng om in te loggen met DigiD.

Bij de gratis Digi-inloop in de Bibliotheek Houten-Centrum kan iedereen vrijblijvend langskomen, iedere maandagavond van 19.00 – 20.30 uur en vanaf 16 oktober in de oneven weken ook op dinsdagochtend van 10.00 – 12.00 uur. De koffie staat klaar en deskundige vrijwilligers geven graag handige tips, antwoord op vragen en hulp bij leren en oefenen.

De Digi-inloop wordt georganiseerd door de Bibliotheek Houten in samenwerking met Van Houten & Co. Wie meer wil weten kan bellen met Reinoud Jager (de Bibliotheek Houten) op 06 51 99 77 09.

Officieel certificaat in het vooruitzicht

Houtenaren die aan hun vaardigheden hebben gewerkt en kunnen laten zien dat zij nu zelf hun zaken met de digitale overheid kunnen regelen, ontvangen het officiële certificaat ‘Werken met de e-overheid’.