zaterdag, 20 oktober 2018 17:36

Lezing: ‘Zadkine aan zee’

Op donderdag 15 november, van 19.30 tot 21.30 uur, organiseert ‘van Houten&co’ de lezing ‘Zadkine aan zee’ door Lisette le Blanc. Deze tentoonstelling is nu in Museum Beelden aan Zee te bezichtigen.

Wie kent hem niet, die bronzen figuur in Rotterdam met dat gat in zijn lijf. ‘De verwoeste stad’, zoals het beeld van Ossip Zadkine heet, wordt gezien als een van de meest indrukwekkende monumenten voor slachtoffers van WOII.

De tentoonstelling geeft een uitgebreid overzicht van het oeuvre van deze meester van het Modernisme, die samen met collega kunstenaars als Picasso, Modigliani en Lipchitz voorgoed het gezicht van de westerse beeldhouwkunst veranderde.

De lezing wordt gehouden in Huis van Houten. Aanmelden kan via www.vanhoutenenco.nl. Voor meer informatie kun je terecht bij Cursus&co.

Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur bij ‘van Houten&co’, Huis van Houten, Onderdoor 160. Tel. (030) 7001 525 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Cursus&co is onderdeel van ‘van Houten&co’.