zaterdag, 15 december 2018 09:17

Betoverende natuurfilm ‘WAD’

“De gefilmde schoonheid van het wad is adembenemend", schreef het NRC over de natuurfilm 'Wad'. De film draait in de kerstvakantie op donderdag 27 december om 15.00 en 20.00 uur.

'Wad' is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew filmen dit unieke natuurgebied in elk jaargetijde. Ze brengen het ecosysteem in beeld als nooit te voren, van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond als iconen van het wad. Gefilmd met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s. "Dit is onwaarschijnlijke natuur. Muziek van Martin Fondse met zang van Nynke Laverman verklanken sfeervol en soms overmatig dreigend het wad.” (NRC 4*). Tickets en info via www.aandeslinger.nl.Februari Filmmaand start verkoop!

Van 1 februari t/m 2 maart 2019 organiseert Aan de Slinger Februari Filmmaand.
Een maand lang geniet jong en oud van prijswinnende films, inleidingen, een filmquiz, IDFA documentaires, een animatieworkshop, toffe films en activiteiten voor de jongere filmliefhebbers, heerlijke hapjes en drankjes en meer. Met o.a. First Man, A star is born en De Proefkeuken. De kaartverkoop start op woensdag 19 december 13.00 uur.

Verder in Aan de Slinger
Op donderdag 20 en vrijdag 21 december draait een ijzersterk drama: ‘The Wife’. De film met o.a. Glenn Close en Jonathan Pryce gaat over een vrouw die uiteindelijk haar eigen stem vindt. Joan Castleman heeft zich veertig jaar lang opgeofferd voor de carrière van haar man. De dag voordat hij de Nobelprijs voor Literatuur krijgt uitgereikt, onthult ze een groot geheim. “Glenn Close zou je haar Oscar gunnen voor deze zinderende rol”, schreef NRC en gaf 4 sterren. Zondag 23 december is het tijd voor de jaarlijkse ‘Gezellige Kerstmiddag’, aanvang 14.00 uur. Met het filmconcert De Tovenaarsleerling, live begeleid door het Amsterdam Youth Symphony Orchestra, gevolgd door de feelgood film Mama Mia!. Op 28 december draait de biografische film 'Mary Shelley'. Het vertelt het verhaal van de rebelse en bevlogen tiener Mary (Elle Fanning), die als schrijfster het iconische personage Frankenstein schept. De samenleving van 1818 weigert echter een vrouw als schrijfster van een literair meesterwerk te erkennen. De voorstelling ‘Late lente’ (22 dec) is afgelast. Zie www.aandeslinger.nl.