zondag, 27 januari 2019 11:25

Expositie “Reis door de ziel van Afrika”

Foto Wim Vleeskens Foto Wim Vleeskens

Van 8 februari tot 22 maart 2019 is in het Theater aan de Slinger een expositie te zien van drie Houtens kunstenaars: schilderijen en tekeningen van Claudia Hessing en Maria Arias en glasobjecten en sieraden van Ria van Rooijen.

Claudia Hessing heeft al sinds vroege leeftijd een voorliefde voor tekenen en voor dieren. Het portretteren van dieren met karakter is voor haar bij uitstek de perfecte combinatie. Ook zijn dieren in opdracht mogelijk. Of het nu gaat om katten, honden, tijgers, leeuwen, paarden of konijnen. Haar schilderijen worden gemaakt in grafiet, pastel, aquarel, acryl- en olieverf
Ria van Rooijen laat zich inspireren en uitdagen door de vele mogelijkheden die glas biedt, zowel
het gieten van heet glas in een zandmal als glasfusing. Zij weet krachtige, kleurrijke en spannende vormen te creëren. De glasobjecten en sieraden zijn speels, vrolijk en laten de fantasie werken.
Maria Arias is een Frans-Venezolaanse kunstenares en ingeneur die sinds 9 jaar in Houten woont. Zij schildert dieren in acryl-, olieverf en tekent met pastel. Ze verkoopt wereldwijd. Tien procent van wat ze aan haar kunst verdient, doneert ze voor het redden en welzijn van dieren.
Een bijzonder trio met een gezamenlijke passie: liefde voor Afrikaanse dieren, natuur, cultuur en kleuren. Werkelijk het kijken waard.

De officiële opening, door kunstschilder Renso Tamse, vindt plaats op zaterdagmiddag 16 februari van 15 uur tot 17 uur. Delano Vossen speelt piano.
U bent van harte welkom.

De expositie is te zien tijdens de openingstijden van het Theater Aan de Slinger, Aan de Slinger 40, Houten.
Maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur en ’s avonds en in het weekend tijdens de voorstellingen en de films.
U kunt ook een afspraak maken voor een rondleiding met een van de kunstenaars: Claudia Hessing  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ria van Rooijen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Maria Arias Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Foto Wim Vleeskens