donderdag, 31 januari 2019 22:04

Open tuinen in Schalkwijk

Zondag 17 februari: Open tuinen in Schalkwijk. De eerste bloembolletjes steken hun kopjes alweer boven de grond. En al zou je het nog niet zeggen, het voorjaar is toch voorzichtig in aantocht. Daarom organiseren vier Schalkwijkse tuinen de eerste ‘Open-tuinendag’ van het nieuwe jaar.

Als het niet meer te streng gaat winteren zijn in alle tuinen al diverse voorjaarsbloeiers te bewonderen, er zijn dan zeker sneeuwklokjes en helleborussen in bloei. De tuinen zijn open op zondag 17 februari tussen 11:00 en 16:00 uur. Toegang is gratis.

De vier Schalkwijkse tuinen die open zijn: 

• Tuin Brassica aan De Griend 1 Hier wordt koffie en thee geserveerd met een Schalkwijkse wafel gebakken met een ouderwets ijzer.

• De Pullenhof aan het Molenpad 5 Dit is de laatste keer dat u de huidige eigenaren van De Pullenhof nog treft in hun tuin. Matthé en Helma Sjamaar vertrekken na 25 jaar uit Schalkwijk. Zij gaan elders in het land een nieuw tuinproject aan. De nieuwe bewoners van De Pullenhof zijn enthousiaste tuinliefhebbers en hebben de intentie deel te blijven nemen aan de gezamenlijke openstellingen. 

• de tuin van Helene de Vries aan Scheidingsweg 1 en 

• de Antoniahoeve aan Overeind 84 In het Atelier van de Antoniahoeve zijn er allerlei tuinige spulletjes te koop, omdat we de zolder van het atelier hebben opgeruimd.

Als u toch op pad gaat, neem dan ook een kijkje in de tuin van Jonkheer Ram aan de Tetwijkseweg.