maandag, 08 april 2019 17:26

Te zien in Theater aan de Slinger

fotograaf Raúl Neijhorst fotograaf Raúl Neijhorst

Muzikale ode aan de grootste gospelzangeres aller tijden
Denise Jannah brengt 11 april een muzikale ode aan de grootste gospelzangeres aller tijden, Mahalia Jackson. Een markant voorvechtster in de strijd voor gelijke burgerrechten voor Afro-Amerikanen. Ze wordt begeleid door een trio op piano, bas en drums.

Hoezo Groot Succes 2? Nummer 1 is nooit gemaakt en nooit te zien geweest! Nog voor u in de zaal zit heeft Ronald Snijders zijn flauwe eerste grap al gemaakt. Ga er vrijdag 12 april maar voor zitten.

Jules Croiset & Victor Reinier spelen 13 april in het toneelstuk ‘Een goed mens’.

Voor zondag 14 april - 16.00 uur zijn de laatste kaarten voor de ‘De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen’ van Meneer Monster beschikbaar.

Vrijdag 19 april  staan  Leopold Witte & Geert Lageveen (Orkater) in de Theaterzaal met  ‘237 redenen om door te gaan’. Lageveen en Witte mijmeren over hoe ze herinnerd zullen worden en welke plaatjes er gedraaid zullen worden op hun allerlaatste feestje. Ze leggen elkaar het vuur aan de schenen.

“Geestige en vileine speldenprikjes delen ze uit, die even snel weer met de mantel der vriendschap worden bedekt.” Vier sterren Het Parool. Patrick Laureij, Meneer Monster (14.00 uur) zijn uitverkocht. Zie www.aandeslinger.nl.

Filmprogramma

De Franse dramafilm ‘Un Amour Impossible’, gebaseerd op de gelijknamige, succesvolle roman van Christine Angot, draait 11 en 12 april. Het verhaal gaat over een vrouw die in de jaren vijftig noodgedwongen alleen haar dochter opvoed, totdat de vader tien jaar later het kind erkent. De gevolgen zijn onvoorzien en ingrijpend. “Een overtuigend en aangrijpend liefdesverhaal”, vier sterren aldus de Volkskrant.

Op dinsdag 16 april draait ‘Vice’. Het waargebeurde verhaal van Dick Cheney (Christian Bale), één van de belangrijkste Vicepresidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Van de makers van ‘The Big Short’. “Bale speelt zijn beste rol als vicepresident Cheney. Een unieke kijkervaring.” AD vier sterren.

 ‘At Eternity’s Gate’ draait om 10.30 uur als Filmclubfilm van het seizoen 18-19. Eén keer per maand op woensdagochtend organiseert Aan de Slinger de Filmclub. U hoeft hiervan niet lid te worden! U bent welkom vanaf 09.45 uur in Aan de Slinger. De film wordt ingeleid en na afloop krijgt u een kopje koffie of thee, het is ook mogelijk om na afloop te blijven lunchen.

De film ‘Can You Ever Forgive Me?’ is 18 en 19 april te zien in Aan de Slinger. Een biopic over de succesvolle biograaf Lee Israel. Israel verdiende in de jaren 70 en 80 haar geld door profielen te schrijven over Katharine Hepburn, Tallulah Bankhead, Estee Lauder en journalist Dorothy Kilgallen.

Op de ochtend van Goede Vrijdag. 19 april om 10.00 uur kunnen kleine filmliefhebbers kijken naar ‘Maya: De Honingspelen’. Een vrolijke animatiefilm met  de stemmen van: Ilse Warringa, Coen en Sander, Olcay Gulsen e.a.

Alle films starten om 20.00 uur met uitzondering van de jeugdfilm en Filmclubfilm. Zie www.aandeslinger.nl.