zaterdag, 04 mei 2019 10:49

Aanbevelingen in Theater aan de Slinger

Komende week in theater Aan de Slinger:

Filmprogramma: Drie Franse films

De Franse komedie ‘Le Grand Bain’ over een groep gedeprimeerde veertigers, allen op de rand van een midlifecrisis, besluit het eerste lokale mannenteam synchroonzwemmers te vormen, te zien op donderdag 9 en vrijdag 10 mei.
Op dinsdag 14 mei draait de Palestijns/Franse film ‘Wajib’. Volgens een oude Palestijnse ‘wajib’ (plicht) bezorgt een vader, samen met zijn zoon, de uitnodigingen voor de bruiloft van zijn dochter persoonlijk bij familie en bekenden. De spanningen tussen vader en zoon lopen in deze komisch-dramatische variant op de roadmovie soms hoog op.
De film ‘The White Crow’, geregisseerd door Ralph Fiennes vertelt het waargebeurde verhaal van het ongelofelijke leven van Rudolf Noerejev, een unieke danser die de wereld van ballet voorgoed veranderde. “Overtuigend, complex beeld van de geniale jonge balletdanser Rudolf Noerejev” vier sterren als het NRC. Te zien op donderdag 16 en vrijdag 17 mei. Alle films starten om 20.00 uur. Zie www.aandeslinger.nl.

Dansen, zingen en muziek maken in Aan de Slinger

Kom gezellig dansen op zondagmiddag 12 mei om 15.00 uur met de Danssalon. Ben je niet meer piep en ook niet stok, en heb je zin om te dansen met of zonder partner, dan is dit echt iets voor jou. Van 15.00-16.00 uur geeft een dansdocente een dansles. Aansluitend vrij dansen op verschillende stijlen muziek.
Op vrijdagavond 17 mei om 20.00 uur organiseert Reuring i.s.m. de zangdocenten van het Houtens Muziek Collectief Ri-Jean Mertens en Emily van Orsouw een Zangcafé. Een open podium met als thema ‘80’s & 90’s’.
Op zaterdag 18 mei zijn alle Houtenaren welkom in de grote zaal van Aan de Slinger bij het SoundLAB. Iedereen mag deze middag muziek maken met nieuwe design-instrumenten. Van 12.30 - 16.00 uur: beleef de instrumenten-collectie van Muziekgebouw Aan ’t IJ. Er zijn korte demonstraties en wie durft, mag meedoen. Van 10.30 – 13.00 uur: workshop SoundLAB, voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar. Ga zelf aan de slag met de instrumenten van het SoundLAB.
Op zaterdagmiddag 18 mei vanaf 14.00 uur organiseert pianist en dirigent Tom Ruijfrok Het Meezingkoor, thema Eurovisie Song Festival, in de Kleine Zaal. Verwacht een middag met veel lekkere songfestivalnummers, spontane meerstemmigheid en dat allemaal in een vrolijke, uitgelaten sfeer. Voor alle evenementen meer informatie en tickets via www.aandeslinger.nl.

Goed om te weten: de Vriendenvoorverkoop voor seizoen 2019-2020 is gestart op 7 mei en duurt tot maandag 13 mei 09.00 uur. Hierna volgt direct de vrije kaartverkoop voor iedereen. Zie www.aandeslinger.nl voor meer informatie en kaartverkoop.