vrijdag, 09 augustus 2019 20:17

Expositie "Van IJzertijd tot nieuwbouwwijk" in Archeologisch museum Houten

tekening Peter Koch tekening Peter Koch

De expositie draagt als titel: “Van IJzertijd tot nieuwbouwwijk” en is bijzonder omdat het een beeld schetst van de bewoningsgeschiedenis, aangevuld met vondstmateriaal. Er zijn vondsten gedaan van nationale allure: een gave boomstamkano en visfuiken van wilgentenen.

Voorafgaand aan de realisering werd van eind 2010 tot 2012 archeologisch onderzoek gedaan. De resultaten ervan stellen ons in staat om gedurende ongeveer 2600 jaar de wordings- en bewoningsgeschiedenis van dit deel van Houten-Castellum te schetsen. Vanaf de vroege IJzertijd, via de Romeinse tijd en de vroege middeleeuwen tot onze moderne tijd.

Het museum is gevestigd op de zolderverdieping van het historische oude treinstation van Houten, Stationserf 99, 3991 KX – Houten.
Iedere dinsdag en zaterdag geopend van 11.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.

Als u voor het gebouw staat vindt u de deur naar het museum aan de linkerkant in het midden. Mocht de deur gesloten zijn, bel gerust aan!
De toegang tot het museum is te bereiken via een trap, maar voor rolstoelgebruikers is er ook een traplift beschikbaar. Er staat ook een rolstoel op onze museumverdieping ter beschikking. Als u even hulp wilt hebben bel aan!