maandag, 16 september 2019 09:44

Nieuwe cursussen bij de The Work-Shop

Vanaf 23 oktober vindt opnieuw de cursus “Omgaan met de naaimachine, niveau 1” plaats.
Vrijdagavond 1 november geef ik een kinderworkshop Spiegeletuitje van vilt (voor kinderen vanaf 12 jaar).
Zondag 17 november is de workshop Vilten
24 november wordt de workshop Tiffany gegeven.

Vanaf 23 oktober vindt opnieuw de cursus “Omgaan met de naaimachine, niveau 1” plaats.

Docent: Marja Macville
Kosten: tot 15 september € 90, erna € 100.
Is het jouw verlangen om je eigen kleding te kunnen naaien? Kom dan leren “Omgaan met de naaimachine”, op vier woensdagavonden dit najaar (23 & 30 oktober, 6 & 13 november).
Aan de orde zullen komen de basiskennis van naaimachines (inrijgen, stikken, zigzaggen), basisbegrippen, het lezen van en werken met een patroon en knippen en naaien van stof. Aan het eind van de cursus ga je naar huis met een zelfgemaakte sloof (schort met bovenstuk).
Je mag je eigen naaimachine meebrengen, en er zijn ook machines aanwezig om mee te oefenen.
Bij inschrijving kun je een starterspakketje bestellen van een meetlint, tornmesje, draadschaartje, doosje glaskopspelden, krijt en rijggaren à € 17,50. Dit ligt dan voor je klaar op de eerste avond.
Bij de prijs inbegrepen zijn koffie, thee en lekkers, evenals de stof en garen voor het schort.
Voor boekingen en meer informatie: http://www.the-work-shop.nl/workshops/naaimachine-1/

Vrijdagavond 1 november geef ik een kinderworkshop Spiegeletuitje van vilt (voor kinderen vanaf 12 jaar).
Tijd: 19 tot 20.30 uur
Kosten: €15 (sapje, lekkers, materialen en spiegeltje inbegrepen)
Maak voor jezelf of als cadeautje zo’n leuk hoesje voor een spiegeltje. Je gaat knippen, borduren, versieren en met de hand naaien. Marja doet het je voor.Deze workshop is ook als kinderfeestje te boeken voor zes kinderen of meer, in the Work-Shop of aan huis (prijs op aanvraag).
Meer informatie en boeken via https://www.the-work-shop.nl/workshops/spiegeletuitje-van-vilt

Workshop Vilten
Docent: Jolanda Smits
Datum: zondag 17 november van 11 tot 17 uur
Kosten: € 75 met vroegboekkorting tot 17 oktober; erna € 85 (inclusief lunch)
Er bestaan twee technieken voor vilten, die beide in deze workshop aan bod komen. Nat vilten gebeurt met wol, warm water en zeep. Met behulp van de viltnaald kun je details aanbrengen. Dit noem je droogvilten.Om van schapenwol vilt te maken is wrijving nodig. Het vilt dat ontstaat kun je vormen. We gaan dierenfiguren “boetseren” met wol. Jolanda laat zien hoe dit ambachtelijke en fysieke proces in zijn werk gaat.
Wol in natuurtinten is beschikbaar en in de prijs inbegrepen. Je mag ook je eigen gekaarde wol meenemen.
Je kunt kiezen uit verschillende voorbeelden. Er is ook ruimte om je eigen dier te maken. Neem dan duidelijke foto's of tekeningen meer, met name van het zijaanzicht.
The Work-Shop
Spoorhaag 101 | 3995 ED Houten | 061 555 47 45
www.the-work-shop.nl | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Workshop Glas in koper: Tiffany
Hella Biemans
Kosten € 65
Tiffany is een variant op glas in lood en wordt vaak gebruik voor vrije vormen, die geen vierkante of rechthoekige omkadering hebben. Denk bijvoorbeeld aan de vorm van een ster. De glasstukjes worden niet met lood omwikkeld maar met koperfolie en vervolgens aan elkaar gesoldeerd. In deze workshop leer je hoe je zo’n siervoorwerp van glas maakt. Je kunt kiezen uit een reeks van (kerst)modellen.
Je tekent vormen met een stift op het glas, snijdt en knipt het af met een tang. Daarna slijp je de randen en vouw je het koper eromheen. Na het vast solderen is de laatste handeling patineren. Dit is het coaten van het tinsoldeer, waardoor de koperlijnen donker worden. Het glas en je voorstelling komen daarmee nog beter tot hun recht.
Ervaring is geen vereiste. Je leert een leuk ambacht en gaat gegarandeerd met een mooi werkstuk naar huis!
In de prijs inbegrepen zijn alle materialen en het gebruik van gereedschap. De groep zal beperkt zijn tot acht à tien personen. Meer informatie en boekingen: www.the-work-shop.nl/workshops/tiffany/