vrijdag, 20 december 2019 08:34

Naaicursus

Op 22 Januari 2020 start bij The Work-Shop een nieuwe vierweekse cursus “Omgaan met de naaimachine”.

Vier woensdagavonden van 19.30 tot 22 uur

Als je al enige ervaring hebt en weet hoe je bijvoorbeeld een schort naait (knippen, spelden, omzigzaggen, stikken) dan kun je inschrijven. We gaan iets met een rits maken (een shopper, etui, kussenhoes of eenvoudig rokje). Bij inschrijven kun je je voorkeur aangeven.
Je leert een patroon overnemen, stof knippen op patroon, je leert een rits in te zetten, wat “doorslaan” is, en zomen. Aan het eind van de cursus heb je je eigen unieke werkstuk en zoveel meer ervaring waarmee je een volgend project kan starten.
Er wordt gewerkt in een groep van maximaal zes cursisten. Kosten:  115 euro

Bij inschrijving kun je een starterspakketje bestellen à € 17,50 van een meetlint, tornmesje, draadsnijder, kleermakerskrijt, doosje kopspelden en rijggaren. Dit ligt dan voor je klaar op de eerste avond.
Bij de cursusprijs zijn koffie, thee en lekkers en een “hand-out” inbegrepen.
Neem bij voorkeur je eigen naaimachine mee (na de eerste avond). Voor wie er geen bezit, zijn er enkele machines beschikbaar. Het “huiswerk” kan je ook in het atelier komen doen.

Deze cursus beslaat vier woensdagavonden (22 januari tot en met 12 februari).
Zaterdagochtend 25 januari bezoeken we, met wie dat wil, de Utrechtse lapjesmarkt. Daar kun je dan stof naar jouw smaak en budget kopen, en fournituren. Je kunt ook een keuze maken uit de lapjes die we in het atelier hebben liggen.

Deze cursus kwam tot stand mede door een bijdrage van het Duurzaamheidsfonds.
Meer informatie en boekingen: https://www.the-work-shop.nl/workshops/naaimachine-2/