vrijdag, 11 september 2020 18:03

Expositie Marijke Prins in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld

In Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld is tot eind oktober een expositie van het werk van Marijke Prins te zien.

Marijke begon te tekenen bij Artibus en volgde fotografiecursussen, om haar blik te verruimen en te verbeteren, wat goed van pas kwam bij het schilderen. Nu volgt ze nog regelmatig workshops bij bekende Nederlandse kunstenaars.
“Ik schilder. Dat doe ik al even, maar nu durf ik het ook echt te zeggen; ‘ik schilder’. Want wat ik nu maak is het resultaat van een leuke zoektocht naar een basis. “

Naast kunstschilder is Marijke ook tuinontwerper. Beide activiteiten zijn voor haar nauw met elkaar verbonden. “Elk schilderij, maar ook elk tuinontwerp, is een zoektocht naar het gebruik van kleur, compositie en technieken waar ik mijn werk sprekend en krachtig kan maken.”

Het landschap staat vaak centraal in haar werk en wordt geschilderd zoals zij het in haar hoofd heeft, “kleur is altijd belangrijk in mijn werk”.  Ook bloemen in stevige en heldere kleuren en geabstraheerde vrouwfiguren maken deel uit van haar werk. Het werk ‘Vrouwen door elkaar’ is onlangs door de jury van het tijdschrift Atelier gekozen als winnaar van de Grote Atelierwedstrijd.

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 22.00 uur, Zonnehout 36 Houten