zondag, 20 september 2020 17:13

Nieuws van Theater Aan de Slinger

foto Bob Bronshoff foto Bob Bronshoff

Heerlijk nazomeren met  de Italiaanse film 'Gli anni più belli' (de mooiste jaren) op donderdag 1 en vrijdag 2 oktober in de Kleine Zaal van Aan de Slinger.

Het is een zomerse verhaal over vriendschap, familie en het leven, waarin vier vrienden gedurende 40 jaar gevolgd worden. Giulio, Gemma, Paolo en Riccardo zijn sinds hun jeugd in de jaren '80 bevriend. Samen groeien ze op, gaan ze door de puberteit en worden ze volwassen. Ze delen momenten van liefde, succes en teleurstellingen. Van regisseur Gabriele Muccino, bekend van het succes van 'A Casa Tutti Bene' uit 2018. "Vaardig gemaakt, onderhoudend escapisme, met mooie mensen in een rollercoaster van relationele problemen, tegen de achtergrond van een nostalgisch geschetst Rome, vol liefdevolle verwijzingen naar films als die van Antonioni of Fellini. Precies waaraan een mens momenteel maar behoefte kan hebben." (de Volkskrant). De films ‘Hope Gap’ en ‘Love Sarah’ zijn uitverkocht. Kaartverkoop voor het filmprogramma van oktober is van start! Met onder andere Summerland, The Tobacconist en Deux. Bestel op tijd de kaarten via www.aandeslinger.nl want er is beperkt plek.

Theater: van monoloog tot comedy night
Actrice Debby Petter is de laatste jaren een graag geziene gast in Aan de Slinger met haar monologen. Die werden in het verleden geschreven met Thomas Verbogt, maar zijn tegenwoordig helemaal van haarzelf. Op dinsdag 6 oktober komt ze met 'De liefde voorbij'. Ze speelt een vrouw die dertig jaar getrouwd is. Op een avond vertelt haar man haar dat hij een geheim heeft. Er volgt een ruzie en hij verlaat boos het huis. Twee uur later is hij dood. Zelfmoord? Een dom ongeluk? Zij is bodemloos verdrietig. Om zijn dood en om het geheim. En vertelt dit licht radeloos aan haar publiek. Wat was er echt? Liefde? Geluk? De voorstelling speelt in de knusse huiskamertheater-setting, natuurlijk coronaproof. Net als de Try (H)outen Comedy Night op zaterdag 3 oktober. Een avond waar aanstormend talent en gevestigde namen uit de stand-up comedy nieuw materiaal testen in Houten. Gegarandeerd een avond lachen met deze line-up: Ronald Smink, Gerrie Smits en Daveson Ignatia. En als host van de avond de Houtense Hans Gommer (lid van het Comedyhuis Utrecht). Tickets via www.aandeslinger.nl. De voorstellingen van Jan Beuving & Patrick Nederkoorn, Johanna ter Steege en Youp van ‘t Hek zijn uitverkocht.