woensdag, 21 oktober 2020 18:12

Haal je Nijntje Beweegdiploma

Goed leren bewegen doen kinderen het makkelijkst op een leuke manier. Daarom kunnen de peuters van de gemeente Houten nu het Nijntje Beweegdiploma halen! 

Het nijntje beweegdiploma biedt jonge kinderen wekelijks speelplezier, terwijl ze op hetzelfde moment alle essentiĆ«le basisvormen van bewegen leren. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling. 

Bewegen met plezier
In de lessen van het nijntje Beweegdiploma kunnen peuters bijvoorbeeld naar hartelust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leren kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. En wist je dat goed en gevarieerd bewegen het belangrijkste hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen? Zo draagt het nijntje Beweegdiploma bij aan de gezondheid en het geluk jonge kinderen.

Meedoen
Het nijntje Beweegdiploma is er momenteel voor kinderen van 2 t/m 3 jaar. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt gegeven door speciaal opgeleide trainster. Na het doorlopen van de lessen ontvangen de kinderen het nijntje Beweegdiploma tijdens een beweegfeestje. Daarop staat waar ze mee hebben geoefend. Een diploma om trots op te zijn en wat kinderen een leven lang voordelen geeft in sport, op school, met vriendjes en thuis!

Meer informatie over de lessen, de kosten en het aanmelden vind je op de website van Casca Dura Academy: https://www.cascadura.nl/nijntje-beweegdiploma/