zondag, 13 december 2020 11:08

Firma Dochters & Zonen opent haar deuren in Aan de Slinger

fotograaf Moon Saris fotograaf Moon Saris

Houtense jongeren hebben er maanden naartoe gewerkt. De première van hun voorstelling ‘Firma Dochters & Zonen’. Vanaf eind augustus hebben ze wekelijks gerepeteerd, meegedacht en gewerkt aan de muziek, vormgeving en het decor.

Begeleid door een team van professionals heeft een groep Houtense jongeren (14 tot 21 jaar) een belevenisvoorstelling over klimaatverandering gemaakt. Het wordt een avontuurlijke voorstelling die zich niet alleen afspeelt in Theaterzaal. De bezoekers worden door het hele pand van Aan de Slinger geleid. Een theaterproductie met een duidelijke boodschap: de jongeren vertellen hun verhaal over het belang van een groene toekomst.

 De wereld staat in brand. Juist in deze tijd is transparantie belangrijk. Daarom opent de Firma Dochters & Zonen nu, na jarenlange geheimhoudingsplicht, voor het eerst haar deuren voor het grote publiek. Je bent best wel welkom. Tijdens een persoonlijke rondleiding maak je kennis met onze missie, visie en bedrijfscultuur, en wie weet sluit jij je aan het eind van deze avond wel bij ons aan.

‘Firma Dochters & Zonen’ speelt van vrijdag 18 t/m woensdag 23 december in Aan de Slinger. De laatste tickets zijn in de verkoop, zie www.aandeslinger.nl 

Filmprogramma

De eerlijke Noorse dramafilm ‘Hope’ draait di 15 en wo 16 december om 20.30 uur in de Kleine Zaal. Het verhaal is gebaseerd op de eigen ervaring van de filmmaker Maria Sødahl. Wat gebeurt er met de liefde wanneer je nog maar 3 maanden te leven hebt? “Nuchter verteld, met fenomenale acteurs in de hoofdrol.” Vier sterren NRC. De nieuwste romantische komedie van Woody Alleen ‘Rifkin’s Festival’ is drie keer te zien in Aan de Slinger tijdens de kerstvakantie. Met absurdistische humor vermengt Woody Allen’s Rifkin's Festival onwerkelijke situaties met verhalen over liefde, hartenzeer en brengt hiermee een liefdevol eerbetoon aan de altijd transformerende kracht van film. Wanneer een echtpaar het Filmfestival van San Sebastian bezoekt, laat het stel zich meevoeren door de magie van het evenement, de charme van Spanje en de fantasie van de films. Terwijl de echtgenote een affaire heeft met een succesvolle Franse regisseur, wordt de man verliefd op een prachtige Spaanse vrouw uit de streek. ‘Rifkin’s Festival’ draait di 22 dec om 20.30 uur, wo 23 dec om 15.30 en 20.30 uur. ‘The Singing Club’ speelt wo 16 december om 10.30 uur, do 17 en vrij 18 december om 20.30 uur. Laatste kaarten. Meer info en tickets voor de films: www.aandeslinger.nl