maandag, 08 maart 2021 11:58

Opschoon-ommetje in de buurt of langs de Lek

Doet u ook mee aan de Landelijke Opschoondag in Coronasfeer? Op zaterdag 20 maart wordt in het hele land weer hard gewerkt aan een schone natuur. Overal gaan vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen. Ook Houten Schoon daagt iedereen uit om mee te doen.

Dit jaar niet georganiseerd met zijn allen op één locatie maar alleen of samen met uw gezinsleden. Gaat u zwerfaval rapen, doe het veilig. Neem een afvalzak en handschoenen mee en was na afloop goed uw handen. 
Gaat u op de Landelijke Opschoondag de deur uit voor een frisse neus? Maak er dan een opschoonommetje van. Zo doen we het op afstand toch nog samen!

Opruimen op de Lekoevers
Voor de gelegenheid roept Schone Rivieren iedereen met een hart voor de Lek op om die dag een ‘schoonommetje’ langs de rivier te maken. Met de app ‘Litterati’, kunnen we precies in kaart brengen hoe alle kleine beetjes opruimen op de oevers die dag bij elkaar optellen.Doe je zelf mee aan Landelijke Opschoondag en ga je een stukje Lekoever opschonen? Geweldig! Sluit je dan vooral ook aan bij onze actie. Installeer Litterati (www.litterati.org) op je telefoon en voer de uitdagingscode 224170 in. Samen zorgen we op Landelijke Opschoondag 2021 dat een hoop afval nooit meer in onze rivier terecht komt!

Voor vragen over de actie, neem contact op met de Schone Rivieren coördinator Lek, Judith Algra via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..