dinsdag, 06 april 2021 09:41

Koffieplus voor Senioren: soepel en ontspannen met Tai Chi

Op donderdag 8 april 2021 staat de Koffieplus van Sportpunt Houten in het teken  van souplesse en contact met het eigen lichaam. Deze maand staat Tai Chi op het programma. 

Tai Chi is een prachtige bewegingskunst die stamt uit het Oude China. Samen met Centrum Allunga neemt Sportpunt Houten u op donderdag 8 april, van 11.15 – 12.00 mee in de wereld van ontspanning, rust en souplesse. Deze les wordt gegeven door de enthousiaste en bekwame instructeur van Centrum Allunga en zal online via Zoom plaatsvinden. Bent u niet bekend met Zoom? Neem dan contact op met Robin Bergmans en hij zal u informeren over het gebruik van het programma. 

Tai Chi is een ideale manier om een verloren gegaan contact met je lichaam te herstellen. Het leert de mens weer bewegen vanuit de benen en het middel, laag te ademen in de buik. De bewegingswijze en principes zijn op allerlei gebieden toepasbaar, van sport tot dagelijkse huishoudelijke taken. Doordat de Tai Chi bewegingen langzaam worden uitgevoerd is er weinig kans op blessures, terwijl de training wel intens is. Het plezier in bewegen wordt vergroot omdat de bewegingen fraai zijn om te zien. Pezen en spieren worden sterker en gewrichten functioneren beter. De diepere ademhaling zorgt voor een betere ontspanning, betere concentratie, massage van je organen, allerlei stressverschijnselen kunnen verdwijnen.

Info
De Koffieplus voor Senioren is aankomende donderdag 8 april  van 11.15 – 12.00 online via Zoom. De les is voor iedereen toegankelijk. U kunt meedoen op uw eigen niveau. De link voor deze activiteit kunt u verkrijgen via Robin Bergmans. Deelname is gratis. Heeft u vragen, neem dan contact op met Robin Bergmans, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-81458995.