donderdag, 29 april 2021 10:12

Programma 4 en 5 mei

De dodenherdenking op het Plein in Houten en in Schalkwijk vindt plaats zonder publiek. Op 4 mei wordt de tegel 2021 van het tableau bij het herdenkingsmonument onthuld. De tekst komt uit het gedicht van Karine Jekel. 

Om 20.30 uur verzorgt het koor Adveniat Musica o.l.v. Rienk Bakker in samenwerking met het 4 en 5 mei Comité Houten en de Protestantse Gemeente Houten een Herdenkingsconcert. Op het programma staan werken met thema’s als verlies, troost en eeuwige rust. Arjan Veen bespeelt de vleugel en het orgel.  Met dit concert wordt Dodenherdenking op muzikale wijze afgesloten. Het concert is niet toegankelijk voor het publiek, maar wordt live uitgezonden: www.kerkdienstgemist.nl/stations/423-Opstandingskerk.. 

In Schalkwijk heeft het 4 mei comité heeft een wandelroute uitgestippeld die vanaf 24 april klaar ligt in de hal van de RK Michaëlkerk, Jonkheer Ramweg 18. In de vorm van een speurtocht, dus ook leuk voor kinderen, loop je in ongeveer 1,5 uur langs een aantal memorabele plekken in Schalkwijk. 

Via de website www.oranjeverenigingschalkwijk.nl is de dorpsfilm ‘Lijnen in het land: Het Eiland van Schalkwijk tijdens WO II’ te bekijken.

U kunt bloemen leggen bij de gedenksteen in ’t Goy, de oorlogsgraven in Schalkwijk en Tull en ’t Waal, bij het monument op de Rotonde in Schalkwijk en bij het herdenkingsmonument op het Plein in Houten.