woensdag, 09 juni 2021 12:30

Scheiding of samengesteld gezin… EN IK DAN??

Op 21 juni 2021 van  20.00-21.30 uur is in Houten het Vraag-maar-raak-THEMACAFE geopend met 4 deskundigen.

Vanwege het feit dat we elkaar weer live kunnen ontmoeten, willen wij jou uitnodigen voor onze Vraag-maar-raak bijeenkomst. We kunnen ons namelijk voorstellen dat er  veel vragen zijn die bij jou leven als ouder, als volwassene of voor je kinderen. Welke positie je ook inneemt in jullie situatie, regelmatig komt de vraag: “En ik dan???” naar voren. Daarom organiseren we deze gezamenlijke bijeenkomst met alle disciplines bij elkaar.

Wie zijn wij?

Karin den Hollander is een van de auteurs van het boek ‘De mijne zijn de liefste’, over de diepere dynamieken in samengestelde gezinnen. Daarnaast is zij oprichter van de Stichting Stiefacademie Nederland waarin zij aanbod biedt aan (stief)ouders/-verzorgers en aan professionals (zie: www.stiefacademienederland.nl). In dit Themacafé kun je bij Karin terecht met vragen over bijvoorbeeld: “Welke dynamieken spelen er in samengestelde gezinnen”, of “Welke plek heb ik in dit geheel?” of “Hoe zorg ik voor mezelf in deze ingewikkelde samenstelling”. 

Annelies Bos van de organisatie Forestconsult richt zich met name op Ouders na Scheiding, Parallel ouderschap en relatieherstel tussen kind en ouder. Tijdens dit Themacafé kun je terecht met je vragen over deze vormen van begeleidingen. Annelies neemt jou als ouder mee in de rol die je hebt, naar je kinderen toe, naar de andere ouder en de ruimte die er voor jezelf mag zijn. Al deze ballen in de lucht, zal zeker de vertwijfelende vraag “EN IK DAN???”oproepen. Nieuwsgierig, kom even langs?  

Esther Verwimp van Praktijk de Pleisterplek begeleidt kinderen en jongeren in rouw. Voor kinderen is een scheiding een rouwproces. Zij hebben niet voor deze scheiding gekozen, het overkomt hen. Hoe ga je als ouder om met het schuldgevoel hierover richting je kinderen? Hoe voorkom je dat je kind voor jou gaat zorgen? Hoe kun jij jouw kind het beste steunen tijdens en na de scheiding? Voor deze en andere kind-gerelateerde vragen kun je bij Esther terecht. 

Ellen Roeland is de coördinator van ‘Ouders voor elkaar’, een maatjesproject voor gescheiden ouders in Houten. Vind je het fijn om met een andere gescheiden ouder te sparren tijdens jouw scheidingsproces? Of ben je zover dat je jouw ervaringen wel zou willen uitdelen aan anderen?  Kom dan zeker even langs. Ellen kan jou hier alles over vertellen. 

Pleuni van den Hoeven van het CJG Houten zal ook aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.Locatie volgt nog

Van harte welkom, we zien je graag!!
Aanmelden graag voor 17 juni 17.00 uur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.