donderdag, 10 juni 2021 20:21

Start kaartverkoop Lichtkunstfestival VONK en bekendmaking eerste kunstenaars

Op donderdag 17 juni om 13.00 uur start de kaartverkoop van VONK Festival. Een nieuw cultureel festival, georganiseerd door Aan de Slinger, waarbij kunst, nieuwe media, lichtinstallaties, verdieping en beleving centraal staan.

Ter gelegenheid maakt VONK de eerste kunstenaars bekend die zullen exposeren met hun werk: Beeldjutters, Front404, A Visual Conspiracy, Marijn te Kolsté en LotteZ maken onderdeel uit van de eerste editie van VONK, dat plaatsvindt van 15 tot en met 23 oktober 2021 op Houtens cultureel erfgoed Fort bij ‘t Hemeltje. 
Een interactieve lichtkunstroute leidt bezoekers langs de mooiste plekken in en rondom het fort. Langs de route zullen verschillende kunstenaars onder meer waterprojecties, performance art, lichtprojecties en interactieve installaties tentoonstellen. 
Aan het programma zullen ook verschillende lokale kunstenaars deelnemen, waaronder ruimtelijk kunstenaar en beeldhouwer Marijn te Kolsté en lichtkunstenaar LotteZ.

Naast de reeds aangekondigde kunstenaars geeft VONK, in samenwerking met de HKU, via een open call aan creatieve makers de mogelijkheid om ook deel uit te maken van de programmering. Kunstenaars kunnen hiervoor tot uiterlijk 28 juni een voorstel insturen met bestaande werken.

TicketverkoopVONK Festival vindt plaats van 15 tot en met 23 oktober 2021 op Houtens cultureel erfgoed Fort bij ‘t Hemeltje en is voor alle leeftijden. De ticketverkoop start op donderdag 17 juni om 13.00 uur en tickets zijn te verkrijgen via de website van VONK Festival. 
Geïnteresseerden kunnen zich via de website www.vonkfestival.nl inschrijven voor de nieuwsbrief, zodat zij per mail op de hoogte worden gehouden van de verdere programmering en overig VONK nieuws.