vrijdag, 03 september 2021 13:50

Creatief+, Cursusaanbod voor 65-plussers

Aan de Slinger organiseert deze cursussen samen met een aantal culturele aanbieders van verschillende kunstdisciplines. Van oktober tot en met begin december 2021 vinden er op de doordeweekse ochtenden creatieve cursussen plaats voor 65-plussers uit Houten.

Sophie Plekker verzorgt de workshops theater. Zij is theatermaker bij Stut en heeft ook meegewerkt aan het project Goud van Houten. 

Vakfotograaf Paul van der Klei verzorgt de fotografie cursus. In de cursus fotografie worden basisvaardigheden herhaald en verdiept.  

Danslessen worden gegeven door Olga van Konningsbrugge. Er wordt in de reeks lessen toegewerkt naar een volledige choreografie.

Roel Donckers gaat samen met deelnemers op zoek naar hun meest betekenisvolle lied in de cursus 'lied van betekenis'. Door een nummer te bespreken, te zingen en te spelen gaan zij er achter komen waarom iemand een nummer zo bijzonder vindt. Vervolgens wordt er met deze verhalen een nummer gecomponeerd en opgenomen in de studio. 

Voor de beeldend cursus kunnen deelnemers zich aanmelden bij de creatieve vereniging Ars Peintura. Die voor dit culturele aanbod zowel beginners als gevorderden welkom heet. Zij bieden een gevarieerd programma aan waar deelnemers worden uitgenodigd een eigen stijl te ontwikkelen in een techniek naar keuze! 

Voor meer informatie en het aanmelden van een of meerdere cursussen kunt u terecht op de website www.aandeslinger.nl en zoeken op creatief.