zondag, 28 november 2021 12:25

Workshop Glas in Lood en Glas in Koper

Op 29 en 30 december sluit The Work-Shop het jaar creatief af met een tweedaagse workshop Glas in Lood en Glas in Koper. In deze tweedaagse workshop in de kerstvakantie (op 29 & 30 december) leer je hoe je een siervoorwerp van glas in lood of  in tiffany maakt.

Je kiest tevoren met welk materiaal je wilt werken, lood of koper. (Beide is niet mogelijk.) Je kunt een glas in lood raamwerk maken (van ongeveer 40 x 25 cm) of -als je gevorderd bent- een vrije vorm in lood of koper, naar een van de voorbeelden zoals je op deze site ziet en die ter plekke te kiezen zijn. (Je kunt je niveau aangeven bij inschrijven.)
Je trekt vormen met een stift over op het glas, snijdt en knipt het glas af met een tang. Daarna slijp je de randen en vouw je er lood of koper omheen. Bij een raamwerk zet je stukjes glas in een loodprofiel. De laatste handeling is het vast solderen.

Ervaring is geen vereiste. Voor ervaren deelnemers is het zo mogelijk een wat ingewikkelder ontwerp te maken.
Koffie, thee, iets lekkers, evenals alle materialen en het gebruik van gereedschap zijn in de prijs inbegrepen.

Je leert een leuk ambacht en gaat gegarandeerd met een mooi werkstuk naar huis voor jezelf of als cadeau voor een ander! Kinderen vanaf twaalf jaar zijn ook van harte welkom

Docent: Hella Biemans
Kosten: € 100
Link: https://www.the-work-shop.nl/workshops/glasinlooddec/