donderdag, 23 december 2021 17:31

Een online rechtszaak met publiek als jury

Foto: Annemieke van der Togt Foto: Annemieke van der Togt

In de kerstvakantie bieden Theater Aan de Slinger een online voorstelling aan: Schuld of Onschuld, Midwinternachtsmoord. Een theatrale online rechtszaak met publiek als jury.

Schuld of Onschuld, Midwinternachtsmoord 

Na het succes van De Kerstmoord en De Droommoord, lanceert Korthals Stuurman Theaterproducties opnieuw een theatrale online rechtszaak. Op 27 december 2021 start het Midwinternachtsmoord-proces. Jan Kooijman kruipt wederom in de rol van advocaat van de verdachte, Louise Korthals staat opnieuw tegenover hem als officier van justitie en bekende acteurs, waaronder Kees Hulst, André van Duin, Randy Fokke, Gijs Scholten van Aschat, Rein van Duivenboden, Rami Kooti Arab, Tara Hetharia, Doris Baaten, Renée Soutendijk, Ronald Snijders, Patrick Nederkoorn en Muhsin Abdulwahab nemen de rollen van de verdachten en getuigen op zich.

Op zaterdagmiddag 7 december 2019 wordt op middelbare school het Hermes College - net na de repetities van het toneelstuk Een Midwinternachtsdroom - het levenloze lichaam aangetroffen van de jonge docente Engels Lieke de Waal. Hoofdverdachte is de net ontslagen docent biologie Nico Meddens, die op voet van oorlog leefde met het slachtoffer. Nu, ruim twee jaar later, staat Meddens terecht. Kruip in de rol van jurylid. Volg online het proces van de Midwinternachtsmoord via bewijsstukken en filmpjes van verhoren en slotpleidooien. En beslis: is de verdachte schuldig of onschuldig? Op 27 december 2021 start het Midwinternachtsmoord-proces tot maandagmiddag 3 januari. 

Vanaf 27 december 10.00 uur kunnen deelnemers het proces online volgen op het tijdstip dat het hen uitkomt. Deelnemers krijgen toegang tot het inloggedeelte van de site www.schuldofonschuld.nl en zien daar per procesdag vele filmpjes en bewijsstukken. Iedere dag eindigt met een overzicht van alle filmpjes achter elkaar, die op de site te bekijken blijven. Het is dus niet noodzakelijk het proces real time te volgen. 

Tickets zijn te koop t/m 1 januari. Tickets en meer info: www.aandeslinger.nl