maandag, 18 april 2022 10:22

Programma Koningsdag 2022 in Houten, Schalkwijk en Tull en 't Waal

Oranjeverenigingen van Houten, Schalkwijk en Tull  en 't Waal  stelden een programma op voor de feestelijke dag, zo hoef je je niet te vervelen.

Programma Koningsdag 2022 in Houten

26 april van 20.00 -0100 uur
Koningsnacht op Het Rond met DJ en live-band Popgunnn. 

27 april (Koningsdag) 
07.00 – 14.00  Vrijmarkten | Imkersplas, Oude Dorp & Castellum
Op 3 verschillende plekken in Houten zijn er vrijmarkten. Leg een kleedje neer met spullen erop en je kraam is geopend. Reserveren van een plek is niet nodig.  Let op, commerciële verkoop is niet toegestaan evenals de verkoop van (zelfgemaakte) drank- en etenswaren. Muzikale optredens mogen natuurlijk wel, mits akoestisch.
Imkersplas: Let op: De Keercamp is de toegangsweg voor hulpdiensten voor het manifestatieterrein. Deze straat zal dus afgesloten worden voor overig verkeer en geparkeerde voertuigen.
Oude Dorp: Rondom het plein van het Oude Dorp kunnen kinderen komen zitten voor deze (kinder)vrijmarkt. Het Oude Dorp wordt afgesloten voor verkeer.
Castellum: Het plein bij winkelcentrum Castellum is volledig beschikbaar voor de vrijmarkt.

8.15 uur  Reveille  Gemeentetoren 
Verschillende trompettisten zullen om 08.15 uur de reveille houden vanaf de Gemeentetoren op het Oude Dorp. Wordt jij wakker gemaakt door dit geluid of sta je al klaar op een van de vrijmarkten?

09.00 uur  Aubade  Oude Dorp
Om 09.00 uur zal op het plein van het Oude Dorp de aubade gehouden worden door Scouting Schonauwen met muziek van fanfare-orkest Kunst Na Arbeid. Aansluitend is er een mini-concert van KNA.

11.00 – 17.00 uur  Speelfestijn  Manifestatieterrein
Kom je spelen op het Manifestatieterrein? De hele dag zijn er allemaal leuke dingen te doen! Van springkussens tot hindernisbaan en ballenbak, genoeg keus! Haal je favoriete snack bij een van de eetkraampjes en kies een mooi plekje op het terras om een drankje te drinken.

Let op: De Keercamp is de toegangsweg voor hulpdiensten voor het manifestatieterrein. Deze straat zal dus afgesloten worden voor overig verkeer en geparkeerde voertuigen. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

15.00 – 18.00 uur  Pubquiz & DJ | Manifestatieterrein
Na het succes van de digitale pubquiz in 2021 wordt het dit jaar nog groter aangepakt. Denk jij dat je hoger kan eindigen dan vorig jaar of kom je dit jaar voor het eerst je geluk beproeven? Doe mee! Stel je team samen (van 4-8 personen) en zorg dat je minimaal 1 telefoon met internet hebt per team. Schrijf je team in (inschrijving gaat vooraf open maar ter plekke inschrijven is ook mogelijk), zoek een goed plekje uit en veel plezier!


27 april  OKEPoP 
De GrundOKEPoP is een jaarlijks terugkerend (gratis) festival georganiseerd door de vrijwilligers van Jongerenvereniging OKE. Op Koningsdag barst het feest los met twee stages en een lounge area! Meer informatie staat op https://www.okepop.nl/ 

27 april | Koningsdag Live muziek op het Rond van 14.00 tot 22.00 uur

26 april OranjebalOranjebal met DJ Chris
Locatie The Dome, Kruisboog 31
Aanvang 21.00 uur
Kaartjes  € 7.50 verkrijgbaar bij Horeca The Dome en Kwalitaria Houten

 

Programma Koningsdag 2022 Schalkwijk
Locatie manifistatieterrein Schalkwijk

11.30 uur Klaverjassen met een hapje en een drankje
14.00 uur Attractiepark geopend, iedereen is welkom. Supertoffe Attracties zoals Sweeper, Bungee Trampoline, Zandbak, Koekjes bakken, Sminken
15.00 uur Opening Burgemeester Gilbert Isabella en een optreden van muziekvereniging Caecilia. Aansluitend Zingen & Swingen
17.00 uur Hapje eten (tot 19.00 uur)
21.00 uur Einde feest

Koningsdag 2022 Tull en 't Waal
Er staat een feesttent tegenover Waalseweg 24 

Kom tussen 10.00 en 12.00 uur naar ons sfeervolle buitenplein bij de feesttent voor een kopje koffie of thee (gratis) met een overheerlijke oranje tompouce (tegen betaling) om even lekker bij te kletsen en te genieten van heerlijke rustige muziek.

De verloting Koningsdag met mooie prijzen.
De loten kosten €2,50 per stuk. De trekking van de  verloting vindt plaats op woensdag 27 april om 22:00 in de feesttent.
Kijk voor het kopen van loten op https://www.facebook.com/Oranjevereniging-Tull-en-t-Waal-103600274677734/