zaterdag, 30 april 2022 18:28

Nieuws van Theater Aan de Slinger

Bericht van Aan de Slinger met daarin aandacht voor mooie films in een bomvol filmprogramma, muzikant Spinvis en cabaretier Ruud Smulders

Bomvol filmprogramma in mei
Wist je dat er ook op woensdag om 10.30 uur en zondag om 14.00 uur films draaien in Aan de Slinger? Naast de reguliere avondprogrammering bieden we hiermee de vroege(re) vogels een mogelijkheid te genieten van de mooiste kwaliteitsfilms uit binnen- en buitenland. En er is voor ieder wat wils: van documentaire tot animatie en van romantiek tot muziek. We lichten twee films uit.

A Hero: spannend moreel drama 
Rahim zit in de gevangenis omdat hij zijn schulden niet kan terugbetalen. Bij een poging zijn reputatie te herstellen groeit hij onverwacht uit tot lokale held. Maar de misverstanden stapelen zich op. De Iraanse regisseur en Oscarwinnaar Asghar Farhadi won hiermee op het Filmfestival van Cannes. Te zien op 10 en 11 mei, 20.30 uur.

Along the Way: vlucht vanuit vrouwelijk perspectief
In dit drama van regisseur Mijke de Jong raken twee jonge vrouwen tijdens hun vlucht naar Europa hun familie kwijt. Ze moeten zich zien te redden tussen de mensenhandelaren en drugsdealers. Geïnspireerd op de ervaringen van de tweeling die de hoofdrol speelt. Te zien op 12 en 13 mei, 20.30 uur en 15 mei, 14.00 uur.

Verder te zien: Silence of the Tides (5, 6, 8 mei), Ennio (17 mei), Flee (18 mei), Nobody Has to Know (19, 20, 22 mei), The Lost Leonardo (24, 25 mei), Downton Abbey (26, 27, 29 mei). 

Het escaleert in rap tempo bij cabaretier Ruud Smulders
Van slapstick tot stand-up en van hiphop tot speelfilmwaardige video’s. Vlecht al deze disciplines in elkaar en je hebt de voorstelling van Ruud Smulders te pakken: BRUUD 2. Neem donderdag 12 mei, 20.15 uur, een kijkje in het hoofd van deze eigenzinnige jonge maker.

In de wereld van muzikant Spinvis kan alles 
De dood van een vader, het breken van een veter. In de wereld van Spinvis, artiestennaam van Nieuwegeiner Eric de Jong, kan alles een liedje zijn. Er gebeuren gewoon vreselijke en onbeduidende dingen. Zonder volgorde. Zonder reden. In de show Soms Breekt Er een Hart, Soms Blaft Er een Hond op vrijdag 13 mei, 20.15 uur, laat de band oud en nieuw werk horen.

Zet alvast in de agenda: woensdag 15 juni om 12.00 uur start de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen 2022-2023. Voor meer informatie hierover en het bestellen van tickets: www.aandeslinger.nl.