zondag, 05 juni 2022 09:35

Nationale Nachtvlindernacht op vrijdag 1 juli

Nieuwsgierig? Kom en doe mee met de Nationale Nachtvlindernacht! Elk jaar worden in heel Nederland de nachtvlindersoorten bekeken en geteld, zodat we weten hoe het met de nachtvlinders gaat. Alle soorten worden uitgezocht en doorgegeven aan www.waarneming.nl en die gegevens gebruikt De Vlinderstichting.

Heb je wel eens een kleine beer, een kanariepietje of een schedeldrager in je eigen omgeving gezien? Of wist je dat er ’s nachts huismoeders en zwarte weeskinderen in het park zijn? Het zijn allemaal nachtvlinders en er zijn er nog veel meer!

We lokken de nachtvlinders o.a. op de bomen met een speciale stroop die ze lekker vinden en met twee grote doeken met licht erachter. Samen kijken we welke vlinders erop af komen. Kinderen zijn welkom onder begeleiding. Neem een zaklantaarn mee. Met de Obsidentify app die je gratis op je telefoon kunt zetten, kun je via een foto zelf zien welke soort nachtvlinder je gezien hebt. Als je deze koppelt aan Waarnemingen.nl doe je mee met de landelijke telling. Dit is natuurlijk niet verplicht.

De Milieuwerkgroep Houten en de IVN Nieuwegein-IJsselstein e.o. werken samen en organiseren de nachtvlindernacht op vrijdag 1 juli achter het NME lokaal bij de kinderboerderij, Keercamp 13 in Houten. Inloop is vanaf  22.00 uur met koffie en thee en sap. Om 22.15 uur starten we met nachtvlinders bekijken. De toegang is gratis en je hoeft je niet van te voren aan te melden.
Je kunt komen en naar huis gaan wanneer je wilt.

Bij aanhoudende regen of storm kan de nachtvlindernacht niet doorgaan. In dat geval houden we de nachtvlindernacht 1 dag later op zaterdag 2 juli. Dit kun je dan vinden op de website https://www.milieuwerkgroephouten.nl/.
Vragen kun je mailen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..