maandag, 03 oktober 2022 10:44

Vier gezonde lifestyle workshops

‘van Houten&co’, Healthy Houten en Sportpunt Houten hebben gezamenlijk vier workshops georganiseerd in het kader van een Gezonde Leefstijl. ‘van Houten&co’, Healthy Houten en Sportpunt Houten hebben gezamenlijk vier workshops georganiseerd in het kader van een Gezonde Leefstijl. 

Workshop “Gezond brein, gezellige en leerzame bingo” 
Donderdagmiddag 20 oktober om 14.00 uur organiseert Cursus&co van ‘van Houten&co’ de workshop: “Gezond brein, gezellige en leerzame bingo”. Kom jij ook? Meld je wel even aan!
Wist jij dat het in conditie houden van je brein ook bij een gezond leven hoort? Dat kan op verschillende manieren, ook met een bingo! 
Sociale contacten onderhouden is belangrijk om je brein gezond te houden. Kom naar de bingo van deze workshop, deze is meteen effectief en leerzaam! Een gezellige middag met andere mensen, je kunt leuke prijzen winnen én je laat je brein werken!

Lezing: “Leven zonder Afval” 
Wist je dat je zonder veel moeite je afvalproductie drastisch kunt verminderen? Op donderdagavond 13 oktober van 19.00 tot 21.00 uur organiseert Cursus&co van ‘van Houten&co’ de lezing “Leven zonder Afval”.
Na het eerdere succes van deze lezing, heeft Cursus&co besloten de avond te herhalen. De lezing wordt gegeven door de Nederlandse zero-waste expert Emily Townley, die er ook een boek over geschreven heeft. Aan bod komen o.a. je dagelijkse boodschappen, kleding, persoonlijke verzorging, schoonmaken, feestjes en meer. Haar aanpak is positief en haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Het hoeft geen geld te kosten, het vergt vooral een andere mindset. Door haar praktische tips heb je binnen no time minder afval en draag je bij aan een gezonde planeet voor iedereen.

Workshop “Gezond genieten, vitaal ouder worden” 
Wist jij dat gezond eten en genieten prima samen gaan? Wil je er meer over weten? Kom dan naar de Workshop “Gezond genieten, vitaal ouder worden” op dinsdagmiddag 11 oktober van 15.00 tot 17.00 uur in Huis van Houten.  De workshop is gratis, maar meld je wel even aan!
Onder het genot van gezonde en lekkere hapjes en drankjes worden een aantal thema’s besproken, zoals “Wat is gezonde voeding?”, “Wat heeft mijn lichaam nodig?” en “Hoe moet ik beginnen?”.
De workshop wordt gegeven door Babette Galjart van Beweet. Kom jij ook?

Weet jij wat je niet weet? 
Heb jij filosofische vragen zoals: Wat is zinvol werk? Wat maakt het leven waardevol? Waaruit bestaat echte vriendschap? Vragen en keuzes die een belangrijke rol spelen in ieders leven. Vanaf 2 november organiseert Cursus&co van ‘van Houten&co’ de cursus “Weet jij wat je niet weet?”.
In deze cursus leer je hoe filosofie kan helpen met deze vragen. Ook wordt er hoe om te gaan met de dagelijkse overvloed aan informatie. Wat is waar of niet en wat is betrouwbaar. Je kunt zonder moeite zelf de feiten kiezen die bij je opvattingen passen. Hoe vorm je op een goed manier je mening over wat er in de maatschappij gebeurt?
De cursus is praktisch ingestoken met veel aandacht voor de dialoog, de kunst van het vragen stellen, aandachtig en zuiver luisteren en kritisch denken. Daarnaast maak je kennis met de historische en filosofische achtergronden.

Lijk het je leuk en interessant om een cursus bij te wonen? Kijk dan voor meer informatie en aanmelden op www.vanhoutenenco.nl.
Voor meer informatie over Cursus&co, onderdeel van ‘van Houten&co’, kun je contact opnemen via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur via (030) 7001 525.
Op www.vanhoutenenco.nl vind je het actuele activiteiten-,  workshop- en lezingaanbod.