dinsdag, 25 oktober 2022 19:12

Nieuws van "The Work Shop"

The  Work-Shop heeft voor de komende periode weer een aantal leuke work shops en activiteiten op het programma staan:The  Work-Shop heeft voor de komende periode weer een aantal leuke workshops en activiteiten op het programma staan:

Omgaan met de naaimachine- een basiscursus naaien (start 26 oktober)
Vacht vilten (12 november)
Sashiko & Boro (16 november)
Tiffany (18 november)
Glas in Lood Raam (19 november)
Collage (25 november)Serviesgoed decoreren (1 december)
Blauwdrukken (9 december)
Japanse lamp maken – nieuw! (10 december)
Een weekend glas in lood/koper (17 en 18 december)
Sokken breien (cursus start op 11 januari)
Stof Bedrukken (21 januari)
Wol maken (cursus spinnen) start op 15 februari


Nieuw in het programma is de workshop Japanse Lamp maken:
Je gaat een tafellamp maken, gebaseerd op traditionele Japanse shoji. Een shoji is een scherm van houten latjes en rijstpapier, dat bijvoorbeeld gebruikt wordt als deur, kamerscherm of raamdecoratie. Door te spelen met de tussenruimtes van de latjes, ontstaat een decoratief patroon. Vaak worden shoji voorzien van extra inzetten, de zogenaamde kumiko patronen. Deze worden meestal zonder lijm gemaakt, wat vraagt om uiterste precisie. Deze techniek komt in een vervolgworkshop aan de orde.

Wij maken een lamp in Japanse stijl, met een donker houten frame en shoji van licht hout en rijstpapier voor de zijkanten en bovenkant. De onderdelen van het frame (25x25x30cm) en de shoji latjes zijn al voorbereid. Je leert hoe je deze zo in elkaar zet, zodat ze precies in het frame passen, na het op maat zagen en schaven. Na het geheel beitsen of in de olie zetten monteren we een fitting met snoer en lampje en is je Japanse lamp klaar!Koffie, thee, lunch en alle benodigdheden (hout, lijm, het rijstpapier, elektra onderdelen) zijn in de prijs inbegrepen, evenals het gebruik van het benodigde gereedschap. Het (Japanse) gereedschap wordt onderling per twee cursisten gedeeld. Je werkt zittend aan tafel.

Neem je beschermende kleding mee, aangezien we met lijm, beits en olie werken? Er is nog plaats voor vier personen. Meer info: https://www.the-work-shop.nl/workshops/japanselamp/

The Work Shop
Winkel | Atelier | Workshopruimte
Spoorhaag 101 | 3995 ED  Houten | 0615554745 | www.the-work-shop.nl