vrijdag, 18 november 2022 12:39

Lezing Balenciaga; meesterlijk zwart

Heb je interesse in couture en wil je meer weten over de iconische modeontwerper Balenciaga? Op 8 december van 19.30 tot 21.00 uur organiseert ‘van Houten&co’ een lezing in het Huis van Houten door Lisette le Blanc, die de ontwikkeling van zijn oeuvre zal laten zien en een inkijkje geeft in zijn leven.

Van kleermaker tot modeontwerperBalenciaga was de zoon van een naaister. Van jongs af aan maakte hij kennis met de beginselen van het vak. Hij ontwikkelde zich van kleermaker tot modeontwerper en hij beschouwde zijn werk als een religie. Zijn sculpturale en complexe vormen kwamen het beste uit in een van zijn favoriete kleuren: zwart. 

Informatie over deze lezing en aanmelden vind je op de website www.vanhoutenenco.nl onder het activiteitenaanbod van Cursus&co. 

Tot en met 5 maart 2023 is er in het Kunstmuseum te Den Haag een expositie over Cristobál Balenciaga (1895 – 1972). De expositie is een eerbetoon aan deze maître onder de couturiers. Christian Dior vergeleek hem met een dirigent. “De rest van ons zijn slechts de musici die de aanwijzingen volgen van de meester”.