woensdag, 30 november 2022 14:04

Aan de Slinger - Jeugdtheater, past perfect in elke schoen

fotograaf Illias Teirlinck fotograaf Illias Teirlinck

Jeugdtheater: past perfect in elke schoen
Theater Artemis maakt absurdistisch en prikkelend theater. Op zo 11 dec spelen ze in Houten.

De voorstelling NIETES, voor 4+ is een parade van alles wat niet mee mag doen, en alles wat niet mee kán doen; dinosauriërs worden terug hun eieren ingeduwd, de Romeinen hebben niet eens een rijk. NIETES is een apocalyptische beeldenstorm over controle, woede, loslaten en niet kunnen omgaan met verandering.
Zo 11 dec om 14.30 uur in de Theaterzaal. Goed om te weten: Al onze voorstellingen zijn ook te betalen met U-pas tegoed. 

Ook in de Theaterzaal
Geschiedenis van geweld is de toneelbewerking van de autobiografische bestseller van Édouard Louis. Regisseur Abdel Daoudi over de voorstelling: “Édouard Louis maakt zichtbaar wat onzichtbaar is: hoe systemen van klasse, cultuur en seksualiteit ons allemaal in de greep houden. Zijn persoonlijke verhaal wordt een ‘case study’ in radicale empathie.” Te zien op 1 dec.
Op 2 dec staat Nynke Laverman met Plant in Aan de Slinger. Plant is een hoopvol protest, waarin Nynke zich uitspreekt over onze omgang met de planeet.
Op vr 9 dec is de voorstelling SILENZIO van LeineRoebana te zien. In SILENZIO wordt de danser één met de adem van de accordeon en het hart van de cello.   

Competencia Oficial
Penélope Cruz, Antonio Banderas en Oscar Martínez geven in Competencia Oficial een hilarisch kijkje achter de schermen bij de totstandkoming van de fictieve film Official Competition. Hierbij nemen ze eigenlijk zichzelf en de filmwereld op de hak. '
Te zien op di 6 en do 8 dec op 19.45 uur in de Kleine Zaal.