zaterdag, 03 december 2022 12:01

Dé grote Houtense kerstproductie: Als het doek valt

Met trots presenteren Bigband Houten, de Castellum Singers en Aan de Slinger dé grote kerstproductie: ‘Als het doek valt’. Van 21 tot en met 24 december schitteren ruim zestig Houtense talenten op het podium van Aan de Slinger.

Ze brengen een familievoorstelling vol humor over de kerstdagen, familie, nieuwe rituelen vinden en persoonlijke verhalen. Wat verbindt ons, wat raakt ons en waar zijn we gezamenlijk kwetsbaar? De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. 
De repetities zijn in september begonnen. Het koor, Bigband Houten en de amateurspelers repeteren afzonderlijk van elkaar en komen eens in de paar weken een hele dag samen om onder leiding van regisseur Sophie Plekker alle puzzelstukjes in elkaar te leggen. 

Op een enkeling na zijn alle deelnemers 55-plussers uit Houten en omgeving, die al heel wat keren kerst hebben gevierd. De professionele makers putten veel inspiratie uit de levenservaring en de verhalen van de deelnemers. 
Met de voorstelling ‘Als het doek valt’ bouwen Stichting Jazz Houten en Stichting Aan de Slinger verder aan een traditie en langlopende samenwerking. In 2014 organiseerden zij samen voor het eerst een multidisciplinaire amateurkunst kerstproductie ‘Hartje Houten’ en in 2016 de kerstvoorstelling ‘Bureau Houten’. 

De première van ‘Als het doek valt’ vindt plaats op woensdag 21 december om 20.15 uur. De voorstelling wordt daarna gespeeld op donderdagavond 22 en vrijdagmiddag en -avond 23 december, en op zaterdagmiddag 24 december om 14.30 uur. Kom helemaal in de kerstsfeer bij ‘Als het doek valt’! 

Zie www.aandeslinger voor meer informatie en kaartverkoop.