woensdag, 07 december 2022 11:24

BluesNight in Houten begint mooie traditie te worden

Houtenaren Charles van den Dijssel en Geurt Blankers organiseren woensdag 28 december 2022 de vierde editie van de BluesNight in Aan de Slinger.

Ze hebben de sleutel van het theater gekregen om een vervolg te geven aan hun grote ambitie: een blues-evenement in Houten dat zich kan meten met de grotere festivals. Houtenaren Charles van den Dijssel en Geurt Blankers organiseren 28 december de vierde editie van de BluesNight in Aan de Slinger. Ze hebben de sleutel van het theater gekregen om een vervolg te geven aan hun grote ambitie: een blues-evenement in Houten dat zich kan meten met de grotere festivals. 

De BluesNight 2022 is een dubbelconcert met twee geweldige bluesacts. Black Rose Project opent de avond om 20.00 uur met een topbezetting rond zangeres Conchita. Ze treedt op met het neusje van de zalm van de Nederlandse bluesmuzikanten. We noemen o.a. Hanneke Kolkman, sax, Matt Daniel, key-boardvirtuoos, John F. Klaver, topgitarist met de bloedgroep van Eric Clapton. Genieten!
Rond 21.30 uur gaat het dak eraf met King of the World. Een band waar de klasse en energie vanaf spat. Hun vijf albums kregen louter lovende reviews, zowel van de binnen- als buitenlandse muziekpers. Hun live-reputatie, opgebouwd op festivals en in pop-tempels, staat hoog aangeschreven. Stilzitten wordt onmogelijk en dat hoeft gelukkig ook niet. De tribune in de theaterzaal is ingeschoven zodat het een concertzaal wordt met genoeg plek om te dansen.