woensdag, 04 januari 2023 11:00

De Nationale Voorleesdagen

Ontdek samen met je (klein)kind hoe leuk voorlezen is! Tijdens De Nationale Voorleesdagen, van 25 januari tot en met 4 februari. Hier inspireren we je graag met tips om het voorlezen nog leuker te maken.

Het prentenboek van het jaar is 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' van Joukje Akveld en Jan Jutte. Ook is er van alles te beleven voor kinderen tot en met 6 jaar, zoals een muzikale voorstelling voor de allerjongsten, verschillende voorleesmomenten en een peutercircuit in onze hoofdvestigingen Houten-Centrum

Peuterparcours door de Bibliotheek Houten-Centrum voor kinderen van 2 t/m 6 jaar.
Het parcours bestaat uit:
Scheidspel (schone en vieze dingen scheiden)
Zoekspel
Voorleesspel
Raad het geluid
Kleurenspel
Doe je ook mee? Elke dag van 25 januari t/m 4 februari 2023.Tijdens reguliere openingstijden van de bibliotheekvestiging.
Aanmelden is niet nodig, je kunt zo binnenlopen.  
De activiteit is gericht op kinderen van 2-6 jaar.

Op zaterdag 28 januari 2023 van 15:00 tot 15:30 uur is er in de Bibliotheek Houten-Centrum voor kindjes van 1 t/m 4 jaar de muzikale voorstelling  'Wat zegt de kleine krokodil op de crèche?'
Samen met de kinderen wordt het verhaal gespeeld van krokodil die voor het eerst naar de crèche gaat. Dat gaat gepaard met heel veel geluiden. Het is een verhaal vol muziek waarbij iedereen mag meedoen, dus stil zitten hoeft niet.
Met muziek worden bij kinderen spelenderwijs alle ontwikkelingsgebieden gestimuleerd, zoals de motoriek, maar ook de taal-/spraakontwikkeling. 
Meld je aan of haal snel een kaartje.   Kaartjes zijn gratis voor leden en kosten €2,- voor niet-leden  
Er is plek voor 30 kinderen (exclusief ouders). 
Let op: Voor begeleidende volwassenen is het gratis. Zij hoeven géén kaartje te kopen.
Bestellen kan ook via https://www.bibliotheeklekijssel.nl/agenda/voorstelling-muziekstal-houten-28-01-2023.html