zondag, 22 januari 2023 13:20

Ars Peintura exposeert in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld

Hoe ga je van een foto ter inspiratie naar een eigen beeld, een eigen handschrift? Zonder na te tekenen? Dat was in oktober 2022 de opdracht voor de dinsdagavondgroep van Ars Peintura om met het thema 'sprookjes en fabels’ een werk te maken. 

Door de eeuwen heen zijn deze verhalen een inspiratie geweest voor vele kunstenaars. Ook de fruit- en groenteportretten van de Italiaanse renaissanceschilder Guiseppe Arcimboldo zijn een inspiratiebron geweest. Verschillende technieken zijn er gebruikt, mixed media, aquarel, potlood. Het resultaat dat is bereikt in dat kwartaal is komende weken te zien.

De Houtense Vereniging Amateur Beeldende Kunstenaars Ars Peintura is een levendige, creatieve vereniging van ongeveer vijftig leden. Zij kunnen 30 weken per jaar, 4 keer per week komen tekenen en schilderen, overdag of 's avonds. Er wordt gewerkt vanuit verschillende invalshoeken waarbij techniek, actuele kunstvormen, werk van leden wordt omgezet in concreet werk. 

De expositie is tot 25 februari te bewonderen in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36 in Houten, tijdens openingstijden.