zaterdag, 22 april 2023 15:26

Expositie Maureen Schoonderwoerd in Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld

In Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld, locatie van ‘van Houten&co’, is een nieuwe expositie te bewonderen. Tot 1 juni kun je genieten van de prachtige schilderijen van Maureen Schoonderwoerd.

In de coronaperiode zag Maureen Schoonderwoerd tijdens het opruimen van haar zolder oude tekeningen en schilderijen. In een enkel moment was ze weer terug in haar jeugd. Ze wilde gelijk weer schilderen en zocht een goed onderwerp. Haar eigen hond stond als eerste model en ze vond het fantastisch om een gelijkenis te creëren.  “Ik was zo blij met het schilderen en het gaf me zoveel energie dat ik niet meer te stoppen was. Sindsdien schilder ik onafgebroken. Ik probeer de natuurlijke schoonheid en uitstraling van dieren en mensen in mijn schilderijen over te brengen. Ik heb al meerdere huisdieren in opdracht geschilderd: eigenaren zijn vaak dolgelukkig dat hun huisdier voor eeuwig is vastgelegd.”  

Maureen heeft een duidelijke  aanzet bij het schilderen. De vacht en de uitstraling van de huisdieren lijken dan ook net echt. Haar stijl kenmerkt zich door realistisch te schilderen met hier en daar een uitstapje naar het impressionisme waarbij het werk van Cézanne haar enorm aanspreekt.

Wanneer u uw huisdier wilt vereeuwigen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Instagram: maureen.schoonderwoerd , www.maureenschoonderwoerd.com
De expositie is tijdens de openingsuren van Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36 te bezichtigen.