maandag, 12 juni 2023 16:38

Nationale Archeologiedagen

Op 16, 17 en 18 juni zijn de Nationale Archeologiedagen. Bezoek tijdens deze dagen Archeologische Werkgroep Leen de Keijzer op de zolder van het Oude Station, Stationserf 99 in Houten en zie een stuk van de geschiedenis van Houten.

Ter gelegenheid van deze nationale manifestatie is het museum alle drie de dagen geopend van 10.00 - 16.00 uur.

De tentoonstelling ‘Kastelen, kruiken en kloostermoppen’ staat vol met interessante archeologische vondsten uit de regio en daarbuiten. Je vragen over Houten in de Middeleeuwen worden beantwoord in deze tentoonstelling. In een brede verzameling van thema’s komt van alles voorbij. Leer bijvoorbeeld over de vroege strijd tegen het water en de vorming van waterschappen. Of misschien wil je meer weten over de conflicten tussen lage en hoge adel, machtsverhoudingen tussen provincies en het ontstaan van de burgerij.

Ook de uitbreiding van handelsroutes, de opkomst van steden met ambachtslieden, plagen en voedselbereiding komen aanbod.
Deze onderwerpen en nog veel meer worden bijgestaan door objecten van de archeologische werkgroep en bruiklenen. Ook kun je aan de hand van QR-codes nog meer leren! 

Voor kinderen is er op zondag 18 juni ook nog wat extra te beleven: Werken met een echte metaaldetector (!) en scherven zoeken...
En op zondag kun je een heuse Romein of andere historische figuren tegen het lijf lopen.