donderdag, 03 augustus 2023 15:19

Milieu Werkgroep Houten

Activiteiten van de  Milieu werkgroep Houten voor de komende periode:

Fietstocht Nieuwe Hollandse Waterlinie
Op zondag 20 augustus organiseert de Milieuwerkgroep Houten haar traditionele tocht langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
De route van de tocht is via het Werk aan de Groeneweg naar Werk aan het Spoel. Afhankelijk van de vaart en het aantal deelnemers gaan we met de Liniepont.
Daarna fietsen we door naar Fort Everdingen en over de Diefdijk naar de Coupure in de A2. Kortom een zeer leuke fietstocht met bezienswaardigheden die in onze eigen omgeving soms wel of niet verscholen liggen.
We verzamelen om 10.00 uur bij de toren van het gemeentehuis in Houten. Verwacht wordt dat we rond 15.00 uur terug zijn. Deelname is gratis. Noteer deze datum nu in uw agenda

Nationale Nachtvlindernacht op vrijdag 15 september
Alle soorten worden uitgezocht en doorgegeven aan www.waarneming.nl en die gegevens gebruikt De Vlinderstichting. We lokken de nachtvlinders o.a. op de bomen met een speciale stroop die ze lekker vinden en met twee grote doeken met licht erachter. Samen kijken we welke vlinders erop af komen. Kinderen zijn welkom onder begeleiding. Neem een zaklantaarn mee.
Met de Obsidentify app die je gratis op je telefoon kunt zetten, kun je via een foto zelf zien welke soort nachtvlinder je gezien hebt. Als je deze koppelt aan Waarnemingen.nl doe je mee met de landelijke telling, dit is natuurlijk niet verplicht.
De Milieuwerkgroep Houten en de IVN Nieuwegein-IJsselstein e.o. werken samen en organiseren de nachtvlindernacht op vrijdag 15 september achter het NME lokaal bij de kinderboerderij, Keercamp 13 in Houten. Inloop is vanaf 19.45 uur met gratis koffie en thee en sap. Om 20.00 uur is er een diapresentatie over de nachtvlinders in het NME-lokaal en om 20.30 uur starten we met nachtvlinders bekijken.

De toegang is gratis en je hoeft je niet van te voren aan te melden. Je kunt komen en naar huis gaan wanneer je wilt.
Bij aanhoudende regen of storm kan de nachtvlindernacht niet doorgaan, in dat geval houden we de nachtvlindernacht één dag later op zaterdag 16 september, deze informatie kun je dan vinden op de website van de Milieuwerkgroep Houten.

Paddelstoelexcursie op 8 oktober
Op zondag 8 oktober 2023 organiseert de Milieuwerkgroep Houten onder leiding van de ervaren gids Karin Lenten een fietsexcursie die in het teken staat van paddenstoelen. Deze excursie gaat naar landgoed Wickenburgh in ’t Goy, waar veel paddenstoelen te vinden zijn.
De start is om 10.00 uur vanaf het gemeentehuis Houten. Voor het meedoen wordt u geadviseerd om stevig schoeisel mee te nemen. Verwacht wordt dat we rond 12.30 uur terug zijn.
De deelname is gratis, maar het aantal deelnemers is beperkt tot 15. Als u interesse heeft, geeft u zich dan snel op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. U krijgt spoedig te horen of u bij de deelnemers hoort (of dat u op de reservelijst gezet wordt).

Meer info op https://www.milieuwerkgroephouten.nl/