donderdag, 07 september 2023 20:54

Tjitske van der Heide exposeert in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld

In Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld is tot 20 oktober een nieuwe expositie te bewonderen van Tjitske van der Heide. Zij maakt al 30 jaar kleurrijke schilderijen, van figuratief tot meer abstract.

Tjitske vertelt: "Sfeer en suggestie in kleur en verftoetsen, zo laat mijn, vaak impressionistische manier van schilderen, zich het beste omschrijven. Vorm en kleur zijn altijd belangrijk voor mij geweest, wat te zien is in mijn studiekeuzes: de lerarenopleiding Handvaardigheid en Textiele werkvormen en later mijn opleiding en werk in de bloemsierkunst”.

Sinds ruim 30 jaar is schilderen de manier geworden om haar ideeën vorm te geven. Ze schildert meestal met olieverf en experimenteer ook graag met verf en techniek, waarbij spelen met subtiele overgangen en stevige, vette toetsen de nodige spanning geeft. Een aantal thema's komt steeds terug in haar werk: portret / mens, stapelingen, bloemen, bloemenvelden, natuur, takketé (patronen en vlakken) en abstract. Samen met Ineke Graamans schildert zij in hun atelier in het Kunsthuis in Houten. Ook is zij lid van Kunst om de Hoek.

De expositie is tijdens de openingsuren van het wijkcentrum te bezoeken tot 20 oktober. Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld, locatie van ‘van Houten&co’, Zonnehout 36 in Houten.