donderdag, 21 september 2023 20:52

Nieuws van Aan de Slinger

Foto Paul van der Klei   Foto Paul van der Klei

In dit bericht nieuws over Jeugdtheater in de herfstvakantie (Herfststukjes),  de Seizoensopening en toneelvoorstelling De Smeekbede.   

Jeugdtheater in de herfstvakantie: Herfststukjes
Van zaterdag 14 t/m zondag 22 oktober kunnen jong en oud hun hart ophalen aan de mooiste voorstellingen met muziek, dans en theater. Bij Herfststukjes draait alles om het delen en beleven van magische momenten met het gezin en het verkennen van het theater. Bekijk het programma via www.aandeslinger.nl

Feestelijke seizoensopening - voor ieder wat wils!
Wees welkom bij de feestelijke start van het theaterseizoen op vrijdag 29 september. We starten de avond flitsend met de dansvoorstelling One Touch van SHIFFT | Jasper van Luijk. Vervolgens opent theaterdirecteur Arjen Berendse het seizoen op officiële wijze, waarna we doorgaan met Valentina Tóth (het comedy talent van 2023!) en haar muzikale one woman show Wildbloei. Thijs Borsten en Izaline Calister geven een preview van de toneelvoorstelling De eeuw van Harry Belafonte. Daarna geeft zangeres Elke Vierveijzer een sneak peek van haar voorstelling Drift.  De avond wordt afgesloten met het theaterproject Future Citizens. In de Kleine Zaal draait de feelgood film Les Cyclades. Tickets €4,50 per stuk, dus bestel snel!

Theaterzaal
Toneelliefhebbers opgelet: op 13 oktober duiken we met De Smeekbede de geschiedenis van een opmerkelijke brief in. Een voorstelling naar de gelijknamige roman van historicus Lianne Damen over macht en onmacht, over vooroordelen, racisme en winstbejag, maar ook over veerkracht en mededogen. Bezoek voorafgaand aan de voorstelling de inleiding; deze gaat dieper in op de keuze voor het stuk, de bewerking, regie en de acteurs. 

Verder in de Kleine Zaal
Op donderdag 28 september draait de Italiaanse film La Regazza del futuro. Op zowel 6 als 14 oktober is de Deense jaren ‘30 film Unruly te zien, volgens NRC (****) “Fraai gefilmd en sterk gespeeld”. Op zaterdag 7 oktober draait de op ware gebeurtenissen gebaseerde Bank of Dave. Bekijk het complete filmprogramma op de website.  

Ga voor het complete (film)programma en tickets naar www.aandeslinger.nl