vrijdag, 20 oktober 2023 15:44

Nieuws van Theater Aan de Slinger

Bericht van Aan de Slinger.  Met hierin aandacht voor de toneelvoorstelling 'De avond is ongemak' en de films Sweet Dreams, Jeanne du Barry en Past Lives.

 Theaterzaal
 Het beklemmende verhaal van De avond is ongemak, naar het veelgeprezen debuut van Marieke Lucas Rijneveld, is voor het eerst op zaterdag 4 november in het theater te zien met in de hoofdrollen de tweeling Jip & Imke Smit. De avond is ongemak is een verstikkend en schrijnend verhaal, opgeschreven in buitengewoon beeldrijk proza.  De theaterbewerking wordt op prachtige wijze verwezenlijkt door schrijver Jibbe Willems en regisseur Nina Spijkers. Samen maken zij een hartverscheurende en ontroerende voorstelling over de moeilijkste onderwerpen in het leven: de dood, rouw en schuldgevoel. Voorafgaand aan de voorstelling wordt er een inleiding verzorgd door acteur Xander van Vledder, die de rol van Obbe vertolkt. 

Films in de Kleine Zaal
De grote winnaar van de Gouden Kalveren, Sweet Dreams, wist maar liefst zes beelden binnen te slepen: Beste Film, Beste Camera, Beste Costume Design, Beste Regie, Beste Hoofdrol Speelfilm (Renée Soutendijk) en Beste Bijrol Speelfilm (Florian Myjer). Sweet Dreams combineert meedogenloze satire en een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Europese kolonialisme. Donderdag 26 oktober te zien in de Kleine Zaal. 

Verder in de Kleine Zaal
Johnny Depp kruipt in de huid van koning Lodewijk XV in kostuumdrama Jeanne du Barry (openingsfilm van het Filmfestival van Cannes). Te zien op vrijdag 27 oktober. Maar sla ook zeker Past Lives niet over. Te zien op zondag 29 oktober om 14.00 uur en donderdag 2 november om 19.45 uur. 

KaartverkoopGa voor het complete (film)programma en tickets naar https://www.aandeslinger.nl/programma