woensdag, 22 november 2023 09:56

Tweede editie van Energiefestival Houten 

Van 24 tot en met 30 november 2023 worden er in Houten allerlei activiteiten georganiseerd die in het teken staan van klimaat, het verduurzamen van je woning en het besparen van energie. 

Diverse activiteiten
Zo kun je je bijvoorbeeld laten verrassen tijdens de Improv Climate Comedy Show, waar Theatergroep Parnassos -de winnaars van het Nederlandstalig Studententheatersport Kampioenschap 2022- een improvisatievoorstelling met onverwachte plots, grappige dialogen en rare typetjes vertoont. Of kun je langsgaan bij de Energielezing waar sprekers Prof. Dr. Wilfried van Sark en Peter Hermans het publiek meenemen in de (on)mogelijkheden van onze huidige groeiende duurzame energievoorziening. 

Je huis verduurzamen
Wil jij je huis verduurzamen? Bezoek dan de Energiemarkt, waar lokale Houtense ondernemers hun producten en diensten op het gebied van energiebesparing en verduurzaming presenteren. Of ben je benieuwd hoe je met kleine ingrepen ook energie kan besparen? Laat je dan door de energieambassadeurs van het EnergieBespaarCafé inspireren. Wil je meer weten over warmtepomp in jouw huis? Ga dan langs bij de Workshop Warmtepomp. Of doe mee aan de rondleiding door de Ecowijk Mandora.

Ook leuk voor de kleine Houtenaren
We nodigen alle kinderen uit om mee te doen aan de kleurwedstrijd, waarin ze op ontdekkingstocht gaan en ontdekken wat je aan energiebesparing kan doen. Ook zijn alle kinderen van harte uitgenodigd bij de Kinder Energie Disco. Tijdens deze disco wordt je eigen energie omgezet in discolicht! Of kom dan naar de Energieworkshop van de TechniekFabriek. Hier leren de kinderen van alles over duurzame energie.

Samen werken we aan een energieneutraal Houten
In 2040 wil de gemeente Houten energieneutraal zijn. In Houten zijn verschillende bewonersinitiatieven actief bezig met de energietransitie. De gemeente is hier ontzettend blij mee, want zonder de hulp van Houtense inwoners, bedrijven en instellingen gaat het niet lukken om energieneutraal te zijn in 2040. 

Kom langs! Benieuwd naar het hele programma? Neem een kijkje op energiefestivalhouten.nl/, meld je aan voor de activiteiten of kom langs!