zaterdag, 25 november 2023 22:27

Nieuws van Aan de Slinger

fotograaf Lenny Oosterwijk fotograaf Lenny Oosterwijk

In dit bericht van Aan de Slinger aandacht voor o.a. Flip Noorman, Future Citizens en de film Le Ravissement. 

In de afgelopen jaren bouwde Flip Noorman met zijn band de Noormannen gestaag een reputatie op als vreemde eend in de bijt: creatieve arrangementen, scherpe, soms vervreemdende teksten, hele stukken onheilspellend spoken word. Ja, als je ze dan toch ergens mee moest vergelijken: Tom Waits. In dit programma zal alles in het Nederlands te horen zijn. Flip zingt Waits. Te zien op vrijdag 15 december.

Op maandag 11 december is het weer tijd voor Future Citizens. Tijdens Future Citizens wordt een inspirerend verhaal verteld over een vluchteling met een succesvolle carrière, die zijn plek in Nederland heeft gevonden. De integratie-ervaringen van de zogenoemde ‘verhalendragers’ staan hierin centraal. Iedereen is welkom; zowel bedrijven en organisaties die diversiteit en inclusie belangrijk vinden, als ook betrokken burgers.

 De film Le Ravissement ging in première op de Semaine de la Critique in Cannes, werd bekroond met de SACD Award en internationaal lovende kritieken. Te zien op do 7 dec om 19.45 uur. 

The Miracle Club Dublin, 1968: Het is de droom van elke huisvrouw om de wijde wereld in te trekken, weg van de dagelijkse sleur. Met het winnen van een pelgrimstocht naar de heilige stad Lourdes komt dit voor de gelukkigen Lily, Eileen, en Dolly ineens binnen handbereik. Naast de kans om zich uit te leven, worden de vrouwen ook geconfronteerd met persoonlijke obstakels. Te zien op vr 8 dec 19.45 uur, wo 13 dec 10.30 uur én op zo 17 dec 14.00 uur.  

Verder in de Kleine Zaal
Het Smelt draait op vr 1 dec om 19.45 uur én op zo 10 dec om 14.00 uur. Killers of the Flower Moon: za 2 dec om 19.45 uur. Une Nuit op do 14 dec om 19.45 uur en Rocco & Sjuul op vr 15 dec om 19.45 uur én op zo 24 dec om 14.00

Ga voor het complete (film)programma en tickets naar https://www.aandeslinger.nl