zaterdag, 25 november 2023 15:20

Kunstcafé 2 december 2023

Kunstcafé op zaterdag 2 december 15:00-17:00 in Theater aan de Slinger

Marjolein van der Stoep, kunstcoach, geeft een lezing en interactieve presentatie hoe je als kunstenaar de weg naar je eigen stijl beter kunt vinden.

Marjolein schrijft ter introductie:

Eigen stijl

Mensen excelleren als ze authentiek zijn. Dit geldt in elk beroep, maar zeker in de kunst. Hoe authentieker je werkt, hoe hoger je tevredenheid, productiviteit, hoe meer bevlogenheid en hoe beter je prestaties. Je kunst wordt herkenbaar en echt van jou.

De essentie van een eigen stijl is authentiek zijn. Dat klinkt gemakkelijk (gewoon ‘jezelf zijn’), maar is het meestal niet. Enorm veel kunstenaars worstelen met het vinden van een eigen stijl. We zijn geneigd teveel naar anderen te luisteren – naar een partner, vrienden, kunstcollega’s en kunstbladen. We zien veel kunst van andere kunstenaars, worden aangetrokken door elementen uit hun werk en willen die dan zelf ook toepassen. In kunst is álles mogelijk: je moet ontelbare keuzes maken uit materialen, kleuren, vormen en texturen, hetgeen het maken van kunst ontzettend moeilijk maakt als je niet weet wat bij jou past.

Als je je bewust bent van je eigen stijl, kun je genieten van andermans kunststijl en tegelijkertijd precies dát maken, waarvan je zelf blij wordt en waarvan je weet dat je er met plezier aan werkt. Je kunt je kunst dan steeds verder ontwikkelen en verdiepen, zodat je steeds tevredener wordt.

Ik neem je mee in de verschillende onderdelen van je eigen stijl, zoals handschrift, werkproces, drijfveren en succescriteria, en geef je tips om dichter bij jezelf te blijven in jouw kunst.”

Tevens brengen we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij Kunst om de Hoek. Het maandelijks Kunstcafé staat open voor iedereen, die kunst maakt en/of van kunst houdt. Je bent altijd van harte welkom om elkaar te ontmoeten en kunstideeën en -ervaringen uit te wisselen.

De toegang is gratis, de drankjes zijn voor eigen rekening.

Tijdens het Kunstcafé houdt een kunstenaar een presentatie (over eigen werk) of geeft een workshop. Wil jij jezelf een keer presenteren of een kleine workshop geven? Stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Kunstcafé ’s zijn steeds op de eerste zaterdag van de maand van 15:00-17:00 uur in Theater aan de Slinger