zaterdag, 03 februari 2024 13:41

Vogels in en rond Houten - cursus vogelherkenning

Je loopt of fietst in of rond de gemeente Houten en je hoort en ziet veel verschillende vogels. Maar welke zijn dat? In deze cursus leer je de meest voorkomende vogels te herkennen aan hun uiterlijk, hun gedrag en hun zang.

Leer het verschil door te kijken naar hun uiterlijk en gedrag, te luisteren naar hun zang en meer te weten over hun leefgebied. Kortom, een aanrader voor iedereen die graag naar buiten gaat en de vogels in zijn of haar omgeving beter wil leren (her)kennen.

We starten met een avondbijeenkomst op donderdag 4 april van 19.30-21.30 uur in het Huis van Houten (avondingang oranje zijdeur) waarin we nader kennismaken met de vogels om ons heen aan de hand van het bekijken van foto’s en illustraties, uitleg krijgen over hun gedrag en luisteren naar hun karakteristieke geluiden.

Daarna volgen drie excursies op zaterdagochtenden 6 april, 20 april en 11 mei van 08.00 - 10.00 uur op een aantal buitenlocaties: rond de Rietplas, in het bos Nieuw Wulven en rond het Verdronken Bos/weidevogelgebied nabij het Amsterdam Rijnkanaal.

Deelnemers die deze cursus hebben gevolgd in het voorjaar van 2023 worden van harte uitgenodigd weer mee te doen; zij zullen worden ingedeeld in de groep 'gevorderden'.

Voor de excursies wordt nader bekendgemaakt waar er verzameld wordt; houd s.v.p. rekening met vervoer per fiets en eventuele eigen versnaperingen.

Ben Hermans neemt ons mee. Hij is al zijn leven lang vogelaar en inventariseert al twintig jaar broedvogels in Nieuw Wulven. Jeroen Steenbergen is eveneens fervent vogelaar en neemt de andere helft van de groep onder zijn hoede.

Kijk voor meer informatie op www.vanhoutenenco.nl of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel (030) 7001 525 maandag  t/m donderdag van 9.30-12.00 uur.